סטיקי טופי
סטיקי טופי

הדעה הרווחת היא ש"סטיקי דייט טופי"  – עוגת תמרים לחה, מתובלת ומשגעת, היא קינוח בריטי קלאסי. ואמנם העוגה הנהדרת הזו פופולארית מאוד בבריטניה, אולם באופן מפתיע (או שלא) המקור שלה נעוץ בכלל במזרח התיכון. זו עוגה ים תיכונית שהבריטים אימצו בתקופה כזו או אחרת של המנדט וייבאו אותה לבריטניה, שם היא הפכה ללהיט ואף קיבלה עליה את התוספת של רוטב הטופי.

מדובר למעשה בעוגת תמרים מתובלת, לחה, חמימה ומשגעת. נשמע טוב לא? בעיניי למשל זה פי אלף טעים מעוגת דבש…

אוטוטו פסח. המרוץ על החמץ בשיאו, ואני אומרת, אם כבר צריך להיפטר מחמץ (להיפטר זו מילה נוראית, אולי מעכשיו נקרא לזה להיפרד? כן להיפרד מהמחץ נשמע הרבה יותר טוב), אז אם כבר צריך להיפרד מהחמץ, אז מה יותר טוב מלהכין ממנו עוגת סטיקי טופי חמימה ומתוקה.

תאמינו לי שהחמץ הזה יחוסל ברגע.

 

רוצים עוג רעיונות לעוגות שיעזו לכם להיפרד מהחמץ? נסו את המתכון שלי ל

הכנתם? אל תכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

500 ג מחית תמרים או ממרח תמרים

3/4 כוס חלב שקדים אלפרו

150 ג שמן זית

1 כוס סוכר חום כהה

3 ביצים

1/2 1 כוס קמח תופח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כפית

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או טרי מגורד

מעט מלח

 

רוטב טופי:

1 כוס סוכר חום

3/4 כוס חלב שקדים אלפרו

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  • בקערת המיקסר שמים את ממרח התמרים, החלב, השמן, הביצים והסוכר ומערבבים לתערובת אחידה (אם התמרים מקשים על הערבוב, ניתן להעזר בבלנדר מוט שיטחן את התמרים)
  • מנפים פנימה את הקמח והמלח ומערבלים ערבול קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת
  • מרפדים תבנית מרובת 20X20 בנייר אפייה
  • יוצקים את התערובת לתבנית
  • ואופים כ45-50 דק עד שקיסם הננעץ במרכז במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
  • מניחים בצד להצטנן
  • מכינים רוטב טופי: במחבת קטנה שמים את הסוכר בשכבה אחידה ומדליקים את הלהבה על אש נמוכה. אסור לערבב את הסוכר!
  • מבשלים עד שהסוכר נמס
  • בסיר קטן מחממים מעט את החלב
  • מוסיפים את החלב למחבת עם הסוכר (זהירות זה משפריץ!)
  • ממשיכים לבשל עוד קצת עד שהסוכר והחלב מתאחדים
  • לפי ההגשה יוצקים מרוטב הטופי על העוגה

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין לכם מחית תמרים, אפשר להשתמש בתר מג'הול מגולען, ולבשל אותו במים עד שהוא מתרכך ואז להוסיף לבלילה לפי השלבים במתכון
  • אפשר להמיר את חלב השקדים בכל חלב אחר שאוהבים
  • אפשר כמובן לשחק ולגוון בתבלינים לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש בבית
  • לרוטב טופי עשיר יותר אפשר להחליף את החלב בשמנת, ואפשר גם להוסיף מעט חמאה
  • לשדרוג הרוטב אפשר להוסיף לו מעט וויסקי ומעט מלח
  • אני אוהבת להגיש את העוגה עם קרם פרש
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *