סביצ'ה קייצי עם נקטרינות ויוגורט
סביצ'ה קייצי עם נקטרינות ויוגורט

כשמתחיל להתחמם ואני מתחילה להזיע אני ישר עוברת למנות של קיץ. לא בא לי לבשל אוכל חם וכבד ובטח שלא בא לי לאכול אותו… אם הייתי יכולה הייתי אוכלת דגים נאים כל יום כל היום. סושי, סשימי, טרטר או סביצ'ה הכל הולך מבחינתי! זה טעים, זה קל להכנה וקל בבטן, זה רענן ויש אינסוף גרסאות אז זה אף פעם לא משעמם (ואתם הרי יודעים שאני יש לי נטייה להשתעמם בקלות).

השילוב של דג נא עם פרי חמצמץ הוא שילוב משגע שאני אוהבת במיוחד. ואם אני מוסיפה גם צ'ילי חרפרף, ואני מוסיפה… אז אני אוהבת לשדך לסביצ'ה שלי גם יוגורט קר שמאזן את החרפרפות ומוסיף מרקם קר, חלק וקטיפתי לכל הסיפור.

אם הכנתם את הסביצ'ה שלי אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם, וגם להזמין אותי לטעום… מבטיחה להביא איתי יין לבן קר והרבה מצב רוח טוב.

 

רוצים עוד רעיונות למנות קלילות של דגים נאים? תנסו את המתכון שלי לסשימי אבטיח

 

מצרכים:

300 ג פילה דג ים לבן טרי ללא עור

1 מלפפון

1 נקטרינה

1/2 צ'ילי אדום חריף

1/2 צרור עירית

מיץ וקליפה מגוררת מ1 ליים או לימון

1/2 כוס יוגורט עיזים של משק צוריאל

שמן זית

מלח גס

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים את הדג, המלפפון והנקטרינה לקוביות בגודל של כ1/2 ס"מ ושמים בקערה
  • קוצצים את הצ'ילי והעירית דק ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את מיץ הלימון, 2-3 כפות שמן זית ומלח גס ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • יוצקים את היוגורט לצלחת הגשה גדולה ומורחים אותו בעזרת כף על כל שטח הצלחת
  • מפזרים על היוגורט את גרידת הלימון ומלח גס ומזלפים מעט שמן זית
  • עורמים את הסביצ'ה עם היוגורט ומגישים

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת במנה הזו להשתמש ביוגורט עיזים חמצמץ, אבל כל יוגורט בטעם ניטרלי שאתם אוהבים יכול לעבוד פה
  • סביצ'ה (וכל מנה של דג נא) עובדת אך ורק עם דגים טריים, אל תחשבו בכלל להשתמש פה בדג קפוא
  • אם אין נקטרינה, כל פרי חמצמץ אחר יוכל לעבוד פה (אפרסק, שזיף, משמש, ענבים וכו')
  • המתכון בשיתוף משק צוריאל
Share:
  • 1222
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *