נאגטס כרובית
נאגטס כרובית

נאגטס כרובית זה מסוג המאכלים המקופחים. על פניו זה נשמע ממש סתמי, נשמע כאילו רציתי לדחוף כרובית אז הצמדתי לה שם מפתה כמו נאגטס. אבל האמת היא שמדובר בנשנוש טעים בטרוף.

הנאגטס פריכים מבחוץ ממש כמו שניצל, והכרובית בפנים רכה ומעט מתקתקה, הם אפויים אז הם לא שמנוניים בכלל והכי כייף לטבול אותם באיזה רוטב. כן אפילו קטשופ או מיונז כמו נאגטס אמיתי.

סימון שהוא הכי סקפטי לגבי דברים חדשים, הסתכל עלי במבט הזה שלו כשהכנתי את זה בפעם הראשונה…. "תנסה" אמרתי לו, "אחרי שתנסה, תן לי את המבט הזה כמה שאתה רוצה…"

הוא טעם בחשדנות. וטעם עוד אחד, ועוד אחד. תוך 5 דקה חוסלה הצלחת.

נאגטס כרובית אפויים בתנור, זה באמת עניין של 5 דקות עבודה. זה נשנוש טעים לכל שעה ביום, או אפילו כחלק מארוחת הערב. ילדים זוללים את זה מבוגרים (גם החשדנים שבהם) טורפים את זה.

אז אל תתנו לי את המבט הזה עכשיו… קודם תנסו ואחר כך תתנו לי את המבט הזה כמה שתרצו.

 

רוצים עוד מתכונים שהילדים לא יפסיקו לזלול? תנו את המתכון שלי לשניצל מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

נאגטס כרובית
נאגטס כרובית

 

מצרכים:

1 כרובית גדולה

3/4 כוס קמח חומוס

3 ביצים

2 כוסות פרורי לחם

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
  • בעזרת סכים קטנה וחדה מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים (בגודל ביס)
  • מכינים 3 קערות: בקערה הראשונה שמים קמח חומוס
  • בקערה השניה טורפים את הביצים
  • בקערה השלישית מערבבים פרורי לחם, שמן זית, מלח ופלפל שחור
  • טובלים כל פרח כרובית קודם בקמח חומוס, אחר כך בביצה ולבסוף בפרורי לחם (אם צריך אפשר להדק קצת את הפרורים לכרובית בעזרת הידיים)
  • מניחים את הפרחים המצופים בתבנית המרופדת
  • אופים כ20-25 דק עד שהנאגטס שחומים ופריכים מבחוץ, והכרובית בפנים רכה

 

הערות ושדרוגים:

  • קמח חומוס נוסיף ערכים תזונתיים טובים למנה, וגם הטעם שלו נהדר, אבל אפשר במקום קמח חומוס להשתמש בכל קמח אחר שאוהבים.
  • אפשר להוסיף כל תיבול שאוהבים (למשל עלי טימין, שבבי צ'ילי, או אפילו גבינה מגורדת). אם מוסיפים תיבול יבש, אז מערבבים אותו לתוך פרורי הלחם, ואם מוסיפים תיבול רטוב (רסק עגבניות למשל) אז מוסיפים אותו לתערובת הביצים.
  • חשוב לשמן את פרורי הלחם אחרת הם מתייבשים באפייה ונשרפים. אני אוהבת לערבב לתוכם שמן זית אבל אפשר במקום לצפות את הכרובית ולרסס את הכרוביות המצופות בתרסיס שמן
  • אפשר כמובן גם לטגן את הכרובית במקום לאפות…
  • אני אוהבת להגיש את הכרובית עם איזשהו מטבל (טחינה/קטשופ/מיונז/יוגורט/צ'ילי מתוק או כל מטבל אחר שמתחשק לכם)
  • אפשרות לטבעוני: מוותרים על הביצה, ומוסיפים לקמח חומוס מעט מים (הקמח חומוס המעורבב עם המים צריך להיות כמו מין בלילה שתצפה את הכרוביות ותשמש כדבק לפרורי לחם)
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *