מרק עוף עם כיסונים
צילום: אפרת ליכטנשטט

מרק עוף זה אחד המאכלים האהובים עלי בעולם. לעד קערה עם מרק עוף תשמח אותי, תספק אותי ותיתן לי תחושה חמימה ואוהבת של בית. כן, גם בשיא הקיץ אני אוהבת מרק עוף.

המתכון הזה של מרק עוף הוא אהוב עלי במיוחד. זה מתכון למרק ששכללתי שנים עד שהגעתי לתוצאה המדוייקת שאני כל כך אוהבת. השילוב שלה עם הכיסונים (או קניידלעך בפסח) הוא חגיגי ונהדר, מתאים בדיוק לשולחן חג או לארוחת שישי.

המרק – זו הגרסה שלי למרק הפולני של סבתא דבורה. הכיסונים עם הכבש והדובדבנים – הם הגרסה שלי לכיסוני הדושפרה הבוכרים של סבתא שרה. הכיסונים עם הכבד – כמו הקניידלעך הממולאים שאבא שלי מכין כל שנה בפסח. הכיסונים עם הדלעת – כי תמיכ טוב גם אופציה צמחונית, ואם היא חרפרפה אז מה טוב!

צלחת אחת, טעימה וחמה, המנה הזו על שלל האופציות שלה, היא כור ההיתוך הפרטי שלי, מכל הרבדים שבי.

 

את המתכון לשלושת סוגי הכיסונים תוכלו למצוא כאן כיסונים למרק – 3 אופציות נהדרות

רוצים עוד רעיונות למנות לחג? תנסו את המתכון שלי לקציצות בשר ברוטב רימונים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים למרק:

8 פולקעס או 12 כנפיים
1-2 עצמות מח (לא חובה אבל מאוד מומלץ!)
1 בצל לבן
1 כרשה
5 גבעולי סלרי
2 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
4 גזרים
1 דלורית
4 זוקיני או קישואים
צרור פטרוזיליה ו/או שמיר
מלח
פלפל
מים

 

  • שמים את הפולקעס בקערה גדולה ומכסים אותם במים רותחים ומניחים ל2 דק
  • מסננים את הפולקעס מהמים
  • קולפים וחותכים את הבצל, גזר, שורשים, ודלורית לקוביות בגודל של כ4 ס״מ
  • פורסים את גבעולי הסלרי והכרשה
  • בסיר גדול מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, סלרי וכרשה ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
  • מוסיפים את הגזר, שורשים והדלורית וממשיכים לערבב עוד כ2-3 דק
  • מוסיפים את העצמות והפולקעס ומוסיפים מים עד לגובה של כ1-2 ס״מ מעל פני הירקות והעוף
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור בנדיבות
  • מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ45-60 דק
  • חותכים את הזוקיני לקוביות בגודל של כ4 ס״מ ומוסיפים לסיר
  • מבשלים כ30 דק נוספות
  • לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה

הערות ושדרוגים:

  • מי שמעדיף, יכול  ממש להרתיח את העוף במקום רק לכסות אותו במים רותחים.
  • אפשר לגוון בחלקי העוף שמכניסים למרק, ולהשתמש למשל בכרעיים או גרונות.
  • עצמות המח הן לא חובה, אבל מאוד מאוד מוסיפות, אני חושבת שזה שדרוג נהדר!
  • לגרסה טבעונית: מוותרים עם העוף והעצמות – יוצר מרק ירקות נפלא!
  • אפשר להגיש את המרק עם הירקות או לסנן את הירקות ולהגיש כמרק צח.
  • אם מגישים את המרק עם העוף, אני אוהבת לפרק את בשר העוף מהעצם, זה הרבה יותר נח לאכילה.
  • בגלל שאני לא משתמשת בתבלינים מלבד מלח ופלפל שחור, צריך להיות נדיבים במלח והפלפל, אז לא לפחד. אחרי הבישול הראשוני של ה-30 דק, טועמים מהמרק ובודקים שהוא מספיק מתובל.
  • את הכיסונים אפשר להכין מראש ולהקפיא, ולפני ההגשה לבשל אותם ירק מהמקפיא.
  • המתכון הופיע לראשונה בחוברת "תוצרת בית"

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *