מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות:
מצרכים:
4-5 כפות שמן זית
2 בצל לבן קצוץ
1 כפית כורכום
3-4 ס״מ ג׳ינג׳ר קלוף וקצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי פלפל צ׳ילי קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים
חצי דלורית קלופה וקצוצה
250 ג עדשים כתומות
1.5 ליטר מים
1 פחית קרם קוקוס
2 עגבניות קצוצות
מלח
פלפל שחור
להגשה:
אורז לבן וכוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
– בסיר מחממים שמן זית
– כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, כורכום, ג׳ינג׳ר, שום וצ׳ילי ומטגנים 3-4 דקות
– מוסיפים את הגזרים והדלורית ומטגנים 3-4 דק
– מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד כ2 דק
– מוסיפים 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה
– מנמיכים את האש ומוסיפים את הקרם קוקוס, עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים היטב
– מבשלים 30 דק
– מגישים עם אורז
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *