מרק עגבניות עם אורז
מרק עגבניות עם אורז

אני חובבת מרקים ידועה. בחורף (והאמת שגם בקיץ) תמיד תמצאו אצלי סיר מרק כזה או אחר. ודווקא מרק עגבניות עם אורז, שהוא קלאסיקה של מרקים לקח לי זמן לחבב.

זה לא שחלילה יש לי משהו נגד עגבניות… אבל רוב מרקי העגבניות שטעמתי היו תפלים, עם טעם שטוח, מין רסק עגבניות חם, לא הבנתי את הקונספט.

אבל יום אחד הזמנתי בטעות כמות כפולה של עגבניות במשלוח הירקות. התלבטתי קצת מה לעשות איתן, ובסוף כנגד על האינסטינקטים שלי החלטתי לנסות להכין מרק עגבניות.

זה לא אחד מסיפורי ההצלחה האלו שאני יכולה להגיד שיצא מדהים ומאז התאהבתי במרק עגבניות… לא. יצא נחמד לא יותר מזה. אבל אז נכנסתי עם עצמי לאמביציה בלתי מוסברת, ואובססיבית שכמוני החלטתי שאני חייבת להמשיך לנסות לפצח את המתכון עד שיצא לי מרק עגבניות מושלם.

אז גבירותי ורבותי תנו לי בקול תרועה להכיר לכם את תוצאות הניסוי. המרק עגבניות הזה הוא תוצאה של פיתוח והוא באמת מרק מושלם. הטעמים עמוקים והמרקם קטיפתי ומשגע.

אני הכי אוהבת לאכול אותו עם אורז, כמו הקלאסיקה, רק יותר טעים.

???

רוצים עוד רעיונות למרק? תנסו את מרק עדשים כתומות מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

???

מצרכים:

1 בצל לבן

2 שיני שום

2 פלפל שושקה או גמבה אדומה

1.5 ק"ג עגבניות מגי או תמר

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף סוכר

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

להגשה:

אורז לבן

?

הוראות הכנה:

  • קולפים את הבצלים וחותכים אותם גס
  • פורסים את שיני השום
  • מחממים 4 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים כ2-3 דק
  • חותכים את הגמבה לקוביות מוסיפים לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ7-8 דק עד שהבצל והגמבה שניהם מתרככיםומתחילים להשחים
  • קולפים את העגבניות חותכים אותן לקוביות ומוסיפים לסיר
  • מבשלים תוך ערבוב כ10-15 דק עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים
  • מוסיפים מים עד לכ1 ס״מ מעל פני העגבניות ומביאים לרתיחה
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט
  • מוסיפים בלסמי, סוכר, מלח, ופלפל שחור, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כ45 דק
  • מוסיפים לסיר 1/4 כוס שמן זית וטוחנים שוב כ5 דק בעזרת בבלנדר מוט
  • טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
  • הכי טעים בעיניי להגיש את המרק עם אורז לבן

הערות ושדרוגים:

  • אני ממליצה להשתמש בעגבניות מגי או תמר, אבל אפשר כמובן להשתמש בכל זן עגבניות שאוהבים…
  • אם לא קולפים את העגבניות, מומלץ לסנן את המרק אחרי הטחינה שלו (אחרת יהיו בו חתיכות של קליפות והמרקם לא יהיה חלק וקטיפתי)
  • מי שאוהב את המרק שלו פיקנטי, יכול להוסיף למרק פלפל חריף
  • אל תוותרו אל פעולת הטחינה עם השמן, היא מייצרת אמולסיה בין המרק לשמן , וזה מה שיוצר את המרקם הקטיפתי של המרק
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *