מרק ירקות חורפי
מרק ירקות חורפי

בבת אחת נהיה חורף. גשם משוגע משתולל בחוץ, ואני התעוררתי עם שני קטקטים מנוזלים.

מרק ירקות זו תמיד התשובה בחורף (ובכלל לא משנה מה הייתה השאלה). תמיד יש לי בחורף סיר מרק ובין אם הוא צמחוני או בשרי תמיד הוא מלא בכל טוב של ירקות.

זה לא מרק ירקות מכובס ועייף כזה של מועדונית. זה מרק ירקות חורפי משגע, עשיר, חם, ומתובל אבל בו בזמן הוא נשאר רענן, הירקות נשארים מוצקים ונותנים קצת טקסטורה בכל ביס.

אפשר להוסיף לו איטריות מרק, שקדי מרק או אפילו לאכול אותו עם אורז. אין ארוחת ערב יותר כייפית מזה בחורף, כשגשם נוקש על החלונות והרעמים משתוללים בחוץ, לשבת סביב שולחן וללגום מרק ירקות מהביל, טעים וריחני….

זה בית.

 

רוצים עוד רעיונות למרק? תנסו את מרק עדשים כתומות מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

 

מרק ירקות חורפי
מרק ירקות חורפי

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

3 גבעולי טימין

4-5 עלי מרווה

1 בצל לבן

2 כרשה בינונית

4 גבעולי סלרי

1 שורש פטרוזיליה

3 גזרים

7-8 תפוחי אדמה בייבי או 3 תפוחי אדמה גדולים

400 ג' דלעת קלופה

3 זוקיני

400 ג' מנגולד

מיץ וקליפה מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הירקות: קולפים את הבצל, שורש פטרוזיליה, גזר
  • חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • בסיר גדול שמים שמן זית, טימין ומרווה
  • כשהשמן חם מוסיפים בצל, כרשה וגבעולי סלרי ומטגנים תוך ערבוב כ4-5 דק עד שהבצל נהיה שקוף
  • מוסיפים שורש פטרוזיליה, גזר ותפוחי אדמה ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק נוספות
  • מוסיפים מים בגובה של כ3 ס"מ מעל פני הירקות, מלח, ופלפל ומערבבים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ30 דק
  • מוסיפים את הדלעת, והזוקיני וממשיכים לבשל כ20 דק נוספות
  • מוסיפים את המנגולד, מיץ וקליפה מלימון מבשלים כ10 דק נוספות

 

הערות ושדרוגים:

  • המרק הזה הוא מאוד וורסטילי. כל ירק שאתם אוהבים אפשר להוסיף והוא רק ישדרג את המרק (כרובית, אפונה, בטטה וכו'..)
  • אם מתחשק לכם אפשר להעשיר את המרק ולהוסיף לו קטניות שהושרו ובושלו מראש (שעועית, חומוסים עדשים וכו), אפשר להוסיף איטריות מרק, פסטה או אפילו גריסים
  • מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל חריף לסיר – זה יהיה נהדר!
  • אם יש לכם עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, פטרוזיליה ואפילו נענע) אפשר ומומלץ להוסיף אותם לקערה לפי ההגשה, זה עושה רק טוב.
  • אפשר להקפיא קצת מהנוזל של המרק (זה בעצם ציר ירקות משגע), בפעם הבאה שתכינו תבשיל תוסיפו את הציר הזה לרוטב במקום המים שרשומים במתכון – זה שדרוג אדיר!
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *