מאפה גבינות זיתים וארטישוק
מאפה גבינות זיתים וארטישוק

אצלי בבית יש איזו אובססיה קלה לזיתים… כל בני הבית מאוד אוהבים זיתים, אך למרבה הצער כל אחד אוהב זיתים אחרים לגמרי, וצורך אותם באופן ובזמן שונה לחלוטין… כך יוצא שרוב הזמן יש לי במקרר מגוון לא קטן של זיתים.

אחת לתקופה כשאני נכנסת למצב מג'נונה, אני מתלבשת על המקרר ומגירת היבשים ועושה סדר יסודי. המדור הראשון שחוטף, הוא מדור הזיתים… "מי לעזאזל צריך כל כך הרבה סוגים של זיתים?", "תראו כמה מקום זה תופס במקרר!", זו פעם אחרונה שאני קונה כל כך הרבה סוגים שונים… מהיום כולנו אוכלים את אותו הסוג!"

בשבוע בעבר נכנסתי למצב מג'נונה ועשיתי סדר. הוצאתי מהמקרר את הזיתים, הוצאתי צנצנת ארטישוק פתוחה, חבילת דפי פילו מיותמת שהייתה במקפיא השד יודע ממתי, ואת כל חצאי הגבינות שהיו במקרר.

כאמור הייתי במצב מג'נונה ואני לא מאוד החלטית במצב הזה… פשטידה? מאפה סמרטוטים? אולי אני אנסה את הקיפול פילו היפה שראיתי בסרטון ההוא? קצת מזה.. וקצת מההוא… קצצתי, ערבבתי, קיפלתי, יצקתי והכנסתי לתנור מאפה גבינות עם זיתים וארטישוק.

המשכתי לסדר, עד שלא יכולתי להתעלם יותר מהריח המשכר שהתפשט במטבח. הוצאתי מאפה גבינות שחום וריחני מהתנור. הוא לא היה פשטידה, הוא לא היה מאפה סמרטוטים, וגם הקיפול לא יצא לי יפה כמו בסרטון ההוא… אבל הוא היה כל כך טעים, שעד הערב כבר לא נשאר ממנו זכר, ולמחרת ביקשו בני הבית שאני אשחזר את המאפה.

אז שחזרתי, מדדתי כמויות ודייקתי את הדברים, והרי המתכון לפניכם: מאפה גבינות עם זיתים וארטישוק….

אולי אני מג'נונה לפעמים, אבל המאפה שלי טעים להשתגע.

 

רוצים עוד רעיונות למאפים מלוחים שווים? תנסו את המתכון שלי למאפה בצק עלים עם בצל וגבינה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חבילה דפי פילו מופשרים

1/2 כוס פרורי לחם

שמן זית

 

מצרכים למילוי:

1 צנצנת ארטישוק משומר

100 ג זיתים מגולענים (אני השתמשתי בחצי חבילה של זיתים מגולענים של זיתא)

200 ג פרמזן מגוררת

250 ג ריקוטה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לבלילה:

2 ביצים

2 כוסות חלב

מלח

פלפל שחור

 

לציפוי:

50 ג פרמזן מגוררת

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מכינים את המילוי: קוצצים דק את הזיתים והארטישוק ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים של המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • פורשים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים במגבת
  • פורסים דף פילו אחד בתבנית מרובעת בגודל 20X20 מורחים אותו בשכבה דקה של שמן זית, מפזרים שכבה דקה של פרורי לחם
  • מניחים מעל דף פילו נוסף וחוזרים על סדר הפעולות: שמן זית, פרורי לחם ומכסים בעוד דף פילו
  • מניחים מחצית מתערובת המילוי בתבנית, על גבי דפי הפילו בשכבה אחידה
  • חוזרים על סדר השכבות בשנית: דפי פילו מופרדים ביניהם בשמן זית ופרורי לחם ומעליהם שכבה אחידה של תערובת המילוי
  • פורסים עלה פילו על משטח העבודה
  • בעזרת סכים קטנה וחדה, חוצים אותו ל2 מלבנים ארוכים
  • מברישים את מלבני הפילו שמן זית.
  • מקפלים כל מלבן פילו כמו אקורדיון.
  • חוזרים על הפעולה עם יתר העלים ומסדרים אותם בחפיפה על פני המאפה. אם רוצים ליצור דוגמה יפה, אפשר להניח את האקורדיוני פילו לסרוגין פעם לאורך ופעם לרוחב.
  • מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מערבבים את מרכיבים הבלילה לתערובת אחידה
  • יוצקים את הבלילה לתבנית
  • מפזרים על חלקו העליון של המאפה את הגבינה המגוררת
  • אופים כ45 דק עד שהמאפה משחים בחלקו העליון

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין לכם סבלנות לסדר אקורדיונים, אפשר סתם לקמצ'ץ' חתיכות של דפי פילו ממש כמו סמרטוטים ולכסות איתם את המאפה
  • אהבתם את רעיון האקורדיונים ואתם רוצים שיראו אותם יותר? תיצקו את הבלילה על המאפה לפני שאתם מסדרים את האקורדיונים
  • המתכון בשיתוף זיתא

 

Share:
  • 1391
  • 2
  • 0

2 thoughts on “מאפה גבינות זיתים וארטישוק”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *