לחמניות קשר
צילום: שי נייבורג

יש משהו כל כך מוכר ומנחם בלחמניות טריות הריח, החום, הרכות… ובמיוחד אני אוהבת לחמניות קשר.

לחמניות קשר לבנות ורכות זה משהו שהוא חלק בלתי נפרד מהילדות של רובנו. לחמניות טריות שקונים במכולת בבוקר לפני בית הספר ואוכלים ככה לארוחת בוקר, או מכינים מהן סנדביץ לארוחת עשר, שוקו ולחמנייה בקייטנה.

היום הרי אפשר להשיג לחמניות ולחמים מעולים בכל מקום. יש מאפיות טובות היום בכל מקום, וגם הלחמים שמוכרים בסופרים ובמכולות כבר השתכללו ויש מגוון עצום מעבר ללחם אחיד סטנדרטי. פעם לחם קימל אחיד במכולת היה וואו, היום כבר יש לחמים מקמחים שונים, מחמצות, חלות, פיתות, לחמניות, פרוס אחיד, עם גלוטן, בלי גלוטן, באמת מגוון ענק.

אבל פעם ב… כשנחה עלי הרוח ואני מחליטה לאפות לחם או לחמניות בבית, אני נזכרת כמה בעצם זה פשוט ותוהה למה אני לא עושה את זה יותר. יש איזו תחושת סיפוק עצומה בלחמניות ביתיות רכות שחומות חמימות ורייחניות שיוצאות מהתנור. והן כל כך טעימות שאני שוכחת למה אני לא מכינה אותן כל הזמן, ולמה בכלל צריך לקנות לחם בחנות?

לחמניות בתפיחה
צילום: שי נייבורג

המתכון הזה הוא המתכון הבסיסי, הוא הלחם האחיד של המתכונים ללחמניות ביתיות. תכינו אותו ותראו כמה הוא פשוט וכייפי, ואז תרגישו חופשי גם לגוון בו לשחק בקמחים או להוסיף תוספות לתוך הבצק, ותיזכרו כמוני כמה קל ואיזה תענוג זה להוציא מגש של לחמניות טריות הום מייד מהתנור.

במיוחד עכשיו, כשיש (שוב) סגר, קר, והגשם בחוץ דופק על החלון, הכל קצת אפרורי, הריח שאופף את הבית של לחמניות נאפות בתנור משקיט את כל הדאגות, מחמם לי את הלב והבטן, ומזכיר לי שפעם הייתי קטנה עם שוקו ולחמנייה רכה רכה ושבקרוב הכל שוב יהיה בסדר.

 

רוצים עוד רעיונות לאפייה ביתית מושלמת? תנסו את המתכון שלי של חלה שתמיד מצליחה!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח שמרים או 1 ק"ג קמח+2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1/3 כוס דבש או מייפל או סוכר

3/4 כוס שמן זית

2 כוסות מים פושרים

 

לטופינג:

ביצה

שומשום

פרג

קמח

מלח גס

גרעינים

או כל תוספת אחרת שאוהבים

 

הוראות הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ומערבלים כ10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש
  • (אם הבצק דביק מדי מוסיפים לו מעט קמח וממשיכים לערבל על שהוא נפרד מדפנות הקערה)
  • מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח עבודה ולשים אותו ביד כ2 דקות
  • קורצים מהבצק כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • כל כדור מגלגלים לנחש מוארך באורך של כ20 ס"מ
  • כל נחש קושרים לקשר שמנמן (אם נשארו קצוות רופפים לנחש תוחבים אותם בחלקו התחתון של הקשר)
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • מסדרים את הלחמניות בתבנית במרחקים של כ 10 ס"מ זו מזו
  • מכסים את הלחמניות במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה לכ-30 דק
  • בקערית טורפים ביצה
  • בעזרת מברשת מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים עליהם את הטופינג שאוהבים
  • מכניסים לתנור ואופים כ20-25 דק עד שהלחמניות שחומות ותפוחות

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להמיר את הקמח במתכון בקמח אחר (כוסמין, חיטה מלאה, או כל קמח שרוצים) ולהוסיף לו שמרים יבשים.
  • אפשר לתוך הבצק לערבב תוספות – עשבי תיבול, צימוקים, שוקולד צ'יפס, עגבניות מיובשות וכו'
  • לא חייבים לעשות לחמניות בצורה של קשר. אפשר לעשות בכל צורה שמתחשק מלחמניות עגולות ועד לחמניות קלועות לצמה.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *