מאז שפתחו מתחת לבית שלי את מאפיית בבקה אני בבעיה… כל פעם שאני יוצאת מהבית ועוברת ליד פתח החנות אני חוטפת גל ריח משגע של מאפים טריים. מה יכולה בחורה לעשות? אז אני עוצרת ומסניפה וממש מתאפקת לא להיכנס, כי אם אני אכנס… לא תהיה ברירה אלא לדגום את מגוון המאפים. ובעיקר הכי חשוב, תזכורת לעצמי: לא חשוב מה קורה, אל תקני לחמניות פרעצל! את הרי תחסלי את השקית עוד לפני שתגיעי הביתה.
אוי, לחמניות פרעצל, זה פשוט כל כך טעים. הרבה יותר טעים אגב מפרעצל רגיל.
אז רגע לפני שאני מבזבזבת את כל המשכורת על הלחמיות המשובחות במאפייה למטה, החלטתי לנסות להכין לחמניות פרעצל בבית.
מה אני אגיד לכם…? זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים, ולא משנה כמה טובות הלחמניות של המאפייה למטה, אין על לחמניות טריות שהרגע יצאו מהתנור.
רוצים עוד רעיונות למתכוני אפייה שווים? תנסו את המתכון שלי ללחמניות קשר שמזכירות לי את הילדות
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
500 ג קמח לבן (כדאי קמח לחם)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
3/4 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
1/3 1 כוס מים
מצרכים לבישול:
2 כפות סודה לשתייה
2 כפות סילאן
מצרכים לזיגוג:
1 ביצה
מלח גס
הוראות הכנה:
- בקערית המיקסר שמים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב
- מתחילים לערבב בעזרת וו הלישה
- מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב
- מוסיפים את המים ההדרגה וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש (אם הבצל מרגיש לכם יבש מדי, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים
- מנמיכים את מהירות המיקסר ולשים במהירות נמוכה כ10 דק
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים בידיים כ2 דק נוספות
- יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל6-8 חלקים שווים
- מכדררים כל חלק לכדור עגול וחלק, מכסים ומניחים בצד לתפיחה שנייה של כ20 דק
- בסיר גדול מרתיחים מים
- כשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את הסודה לשתייה (זהירות זה משפריץ!), ואת הסילאן ומערבבים היטב
- מכניסים את כדורי הבצק אחד אחד למים הרותחים ומבשלים כ-1 דק
- מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים את הלחמניות בביצה ובוזקים עליהן מלח גס
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים בחלקן העליון של הלחמניות X
- אופים כ30-35 דק עד שהלחמניות פריכות וזהובות היטב
הערות ושדרוגים:
- אפשר להכין את הלחמניות גם מקמח מלא, קחו בחשבון שאז אולי תצטרכו מעט יותר מים
- אפשר את הבצק לעצב גם לצורות אחרות (לחמניות מאורכות או פרעצלים קלאסים למשל)