לפעמים כל מה שצריך בבית זה ריח של עוגת שמרים עם קינמון שנאפית בתנור. זה הריח הכי טוב בעולם וזה הכי ריח של בית. אני מקווה שכולכם כבר מכירים את המתכון שלי לשושני שמרים דאבל קינמון, כי זה מתכון מושלם. אבל היום אני מביאה טוויסט בעלילה… לחם קופים.
לחם קופים הוא בעצם מאפה שמורכב מהרבה כדורי בצק קטנים (לעיתים הם מבצק עלים ולעיתים מבצק שמרים) את הכדורים טובלים בשמן או חמאה מומסת ואז מגלגלים בתערובת של סוכר וקינמון. כשהעוגה הזו יוצאת מהתנור, ערמה מהבילה של כדורי בצק שמנמנים מצופים בקרמל קינמון, תאמינו לי אי אפשר לעמוד בפניה.
View this post on Instagram
ואין, פשוט אין יותר כיף מעוגה – לחם קופים כזה שתולשים ממנו בידיים כדורי בצק מתוקים לנשנוש.
ולמה קוראים לזה לחם קופים אתם שואלים? אין לי מושג, אבל זה שם נחמד לא?
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
500 ג קמח לבן
1 כף שמרים
1/2 כוס סוכן לבן
1/3 כוס שמן זית
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב שקדים אלפרו
לציפוי:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
1 כף קינמון
הוראות הכנה:
- משים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ולשים כ10 דק עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש
- מעבירים את הבצל לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון
- משמנים היטב תבנית אפייה (אני אוהבת תבנית קוגלהוף אבל לא חובה)
- קורצים מהבצק כדורים קטנים
- מגלגלים כל כדור בשמן ואז בתערובת הסוכר והקינמון
- מעבירים את כל הכדורים לתבנית המשומנת
- מכסים את התבנית ומניחים בצד להתפחה נוספת של כ30 דק
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ 40 דק
הערות ושדרוגים:
- לגרסה חלבית אפשר להמיר את השמן במתכון בחמאה
- אפשר להטמין בתוך כל גדור בצק הפתעה כלשהי (קוביית שוקולד, קוביית חלווה, וכו'…)
- המתכון בשיתוף אלפרו
נראה מדהים! עם איזה וו לישה משתמשים ובאיזו מהירות?
וו לישה – זה הוו שמתאים לבצקי שמרים ☺️
אני תמיד ממליצה בבצקי שמרים ללוש על מהירות נמוכה-בינונית
האם אפשר להמיר את חלב השקדים
לחלב קוקוס/רגיל? 🙏🙏🌷🌷
כל חלב שאוהבים ☺️