טארט מסקרפונה לימון
טארט מסקרפונה לימון

מה אתם חושבים על קינוחים עם לימון? עוגת לימון? מוס לימון? עוגיות? טארט מסקרפונה לימון? או גלידת לימון למשל?

אני אוהבת כל מיני טעמים של גלידה.. וניל, קפה, תות, פיסטוק, קוקוס באמת שאני גמישה וזורמת. סימון אוהב גלידה לימון.

לימון!

זו עילה לגרושים בעיני. מה זה גלידה לימון?? קרטיב לימון למשל זה לא יעלה על הדעת! כל פעם שאוכלים גלידה או ארטיק, כל סוף של ארוחת שישי, כל ביקור בים או בבריכה, בקיץ במכולת אחרי הגן סימון מזועזע מהבחירות שלי ואני נחרדת מגלידת הלימון שלו…

עוגות לימון אני דווקא אוהבת מאוד! בניגוד לטעם הלימוני התעשייתי הסבוני של גלידות לימון, לעוגות לימון יש טעם לימוני נפלא! חמוץ, רענן, עוקצני ומשגע. וטארט לימון היא בעיניי מלכת עוגות הלימון (לא רחוק אחריה נמצאת עוגת הלימון הבחושה שלי).

השנה כשהכנתי את רשימת המתכונים לשבועות, החלטתי להעלות את המתכון הזה של טארט מסקרפונה לימון. בניגוד למה שחושבים טארט לימון הוא סופר פשוט להכנה, והמתכון הזה, עם המסקרפונה טעים באופן מיוחד! המסקרפונה שבחוצפתנו אנחנו קוראים לה "גבינה" היא למעשה שמנת מאוד סמיכה שמוסיפה לטארט טעם שמנתי נפלא הופכת את המרקם של המילוי לקרמי ועשיר (אבל לא כבד!).

אז השנה, אם אתם מחפשים קינוח מושלם לשולחן החג טעים ופשוט להכנה תזכרו את  מלכת עוגות הלימון שלי – טארט מסקרפונה לימון.

 

מחפשים רעיונות נוספים למתכונים לשבועות? תנסו את המתכון שלי לעוגת גבינה של סבתא דבורה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

טארט מסקרפונה לימון
טארט מסקרפונה לימון

 

מצרכים בצק:

180 ג׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 ג׳ קמח

2/3 כוס אבקת סוכר

2 כפות שקדים טחונים דק

1 ביצה

1 חלמון

1 קליפת לימון מגוררת

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי:

180 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן

1חבילה מסקרפונה COLLECTION

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3/4 כוס מיץ לימון

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

 

להגשה:

קצפת או קרם פרש השף הלבן או שמנת חמוצה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים 1-2 דק
  • מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מסירים את הניילון מהבצק, מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעיגול דק בעובי של כ3 מ״מ
  • מכניסים לפריזר לכ10 דק
  • פורסים את עיגול הבצק על תבנית טארט בקוטר 26 ס״מ
  • מהדקים את הבצק היטב לתבנית, חותכים את השוליים המיותרים ודוקרים את פני הבצק במזלג
  • מכניסים למקפיא לכ30 דק
  • מניחים עם הבצק נייר אפייה, מפזרים על נייר הכסף כוס של קטניות (שעועית, חומוס או כל קטניה אחרת) – הקטניות משמשות כמשקולת שמונעת מהבצק להתרומם במהלך האפייה
  • אופים כ15 דק עד שהבצק מתייצב, מסירים את הנייר והקטניות ואופים כ10 דק נוספות
  • מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • מורידים את הטמפרטורה של התנור לחום של 150 מעלות
  • מכינים את המילוי: בקערה נפרדת טורפים את מיץ וקליפת הלימון, הביצים הסוכר והוניל לתערובת אחידה
  • מוסיפים את השמנת והמסקרפונה ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה
  • אופים כשעה עד שהקרם מתייצב
  • מצננים היטב לפני ההגשה
  • מגישים עם קצפת/קרם פרש/שמנת חמוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי
  • אם אתם מעדיפים אפשר לגוון ולהכין גם בתבניות טארט אישיות (אז צריך לקצר את זמני האפייה (של הבצק ושל הטארט) בערך בחצי (תלוי בגודל התבניות).
  • המתכון בשיתוף תנובה
Share:

11 thoughts on “טארט מסקרפונה לימון”

    1. אפשר להשתמש בכל פרי הדר שאת רוצה (תפוזים, לימונים, אשכוליות וכו)… פירות אחרים לא יעבדו פה…

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *