טארט כרשה וגבינת עיזים
טארט כרשה וגבינת עיזים

יש מנות שצריכות להיכנס להיכל התהילה, מנות שהם קלאסיקות וברור איך הן נהיו כאלו, קרם ברולה זו דוגמה מצויינת, או למשל טארט כרשה.

טארט כרשה וגבינת עיזים הוא בול כזה. קלאסיקה מנצחת. כי מה צריך עוד בחיים חוץ ממאפה מבצק פריך ממולא כרשה מתקתקה שטוגנה בחמאה (הריח אלוהים הריח…) עם תערובת של גבינות, ובראשן גבינת עיזים קרמית משגעת שנותנת חמצמצות קלה ונהדרת לכל הסיפור?

נכון, בשביל להכין טארט טוב צריך טיפה סבלנות. צריך להכין את הבצק, לקרר אותו, לאפות אותו באפייה עיוורת, למלא אותו ולאפות. זו לא מנה שמכינים בצ'יק, זו לא מנה על הדרך. זו לא מנה יומיומית. טארט כרשה וגבינת עיזים זו מנה חגיגית, שמכינים לארוע מיוחד, כשבאים אורחים או לחג.

אם אתם צריכים לבחור מאפה אחד לשולחן החג, תאמינו לי שזה המאפה. כי קלאסיקה מנצחת לא מחליפים…

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים לשבועות? תנסו את המתכון שלי לסלמון עטוף בבצק עלים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

טארט כרשה וגבינת עיזים
טארט כרשה וגבינת עיזים

 

מצרכים לבצק:

2/3 1 כוסות קמח לבן (240 ג)

160 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות חלב

1/2 כפית מלח

 

למלית:

4 כפות שמן זית

30 ג חמאה

4-5 כרשות בינוניות

2 ביצים

1/2 מיכל שמנת לבישול

1 גליל פרומעז COLLECTION בצל ועירית

1 פלח פרוס בסגנון איבריקו של תנובה

1 כף חרדל חלק

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית
  • מוציאים מהמעבד למשטח מקומח ולשים מעט בידיים לכדור בצק אחיד וחלק
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ30 דק
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפייה לעובי של כ1/2 ס"מ
  • מעבירים את יריעת הבצק המרודדת לתבנית בקוטר 28 (אפשר להשתמש בתבנית טארט או בתבנית קפיצית)
  • מרפדים היטב את תחתית ודפנות התבנית בעזרת הבזק
  • מניחים על הבצק בתבנית נייר אפייה ועליו קטניות יבשות או משקולות אפייה ומכניסים לתנור לכ15-20 דק עד שהבזק יציב וזהוב קלות
  • מוציאים מהתנור, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ומניחים בצד להתקרר
  • מכינים את המילוי: שוטפים את הכרשות היטב ונפטרים מהשכבה החיצונית שלהן
  • פורסים את הכרשות לעיגולים דקים
  • במחבת גדולה או סיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית והחמאה, כשהם חמים מוסיפים פרוסות הכרשה ומטגנים תוך ערבוב כ10-15 דק עד שהכרשה רכה, ממליחים ומפלפלים בנדיבות
  • קוצצים את גבינת האיבריקו, נפטרים מהקליפה הכהה שלה ומעבירים לקערה גדולה
  • מוסיפים לקערה את הכרשה ואת יתר מרכיבים המילוי ומערבבים היטב
  • יוצקים את המילוי לתוך הבצק האפוי למחצה
  • מכניסים לתנור לכ45 דק עד שהמילוי של הטארט יציב ושחום

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי
  • המתכון בשילוב תנובה

 

Share:

2 thoughts on “טארט כרשה וגבינת עיזים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *