בהולנד יש לחמניות שהילדים שלי זוללים. קוראים להן קרנטבולס, בתרגום חופשי זה לחמניות צימוקים. הן לחמניות רכות ומתוקות עם צימוקים קצת מזכירות בטעם חלה, אפשר להכין מהן סנדביץ' ואפשר פשוט לאכול אותן ככה. אין פעם שאני לא חוזרת מהולנד עם 2 חבילות של הקרנטבולס האלו במזוודה…
יום אחד יהיה לי את האומץ לנסות להכין אותן…
בנתיים הכי קרוב שהגעתי זה המתכון הזה של חלה מתוקה עם צימוקים ואני שדרגתי גם עם חתיכות מרציפן.
עכשיו תעצמו עיניים ותדמיינו את הריח המתקתק שמתפשט בבית, של חלה מתוקה נאפית בתנור, עם צימוקים ומרציפן וקצת ארומה של תפוזים ווניל, ותזכרו שהיום כבר יום חמישי… ותכף, ממש תכף כבר סופ"ש.
View this post on Instagram
מחפשים מתכון לחלה קלאסית שתמיד מצליחה? נסו את המתכון שלי לחלה לשבת
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 ק"ג קמח
1 כף (10 ג) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 ג) סוכר לבן
1/4 1 – 1 כוס חלב שקדים אלפרו
1 ביצה
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
מלח
1 כף קליפת תפוז מגורדת
200 ג מרציפן
להברשה:
1 ביצה טרופה
חופן שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
- משרים את הצימוקים במיץ תפוזים לכ30 דק לפחות
- בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה
- מוסיפים חלב, ביצה ושמן וממשיכים ללוש כ7 דק (ראו הערה למטה לגבי המרקם של הבצק)
- מסננים את הצימוקים
- חותכים את המרציפן לקוביות
- מוסיפים את הוניל, מלח, הצימוקים, קליפת תפוז והמרציפן לקערת המיקסר וממשיכים ללוש כ3-4 דק נוספות עד שהתוספות נטמעות בבצק
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומעבירים למקום חמים להתפחה
- כשהבצק מכפיל את נפחו מוציאים ממנו את האויר, ומעבירים למשטח עבודה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם (אני ממליצה לשקול כדורים במשקל של כ120-150 ג)
- מרדדים כל כדור לעלה
- כל עלה בצק מגלגלים לרצועה ומדקקים לה מעט את שני הקצוות (חשוב שהרצועות יהיו שוות באורכן)
- קולעים מהרצועות את החלה
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מורחים את החלה בביצה
- מניחים בצד להתפחה של כ30 דק
- מורחים שוב את החלה בביצה, מפזרים מעט שקדים פרוסים
- אופים כ30-35 דק עד שהחלה שחומה
הערות ושדרוגים:
- הבצק הזה אמור להיות מעט דביק… אני ממליצה להתחיל בלשים כוס 1 של חלב ורק אם צריך להוסיף את ה1/4 כוס הנוספת
- אם הבצק דביק מדי (קצת דביק זה בסדר) אפשר להוסיף 1-2 כף קמח (לא יותר מזה!!)
- אפשר מאותו הבצק להכין לחמניות במקום חלה
- החלב שקדים מתאים מאוד פה לטעמים של המרציפן, אבל אם רוצים אפשר להשתמש בכל חלב אחד שאוהבים או במים
- המתכון בשיתוף אלפרו
אש