הבורשט של גל
הבורשט של גל

גל מצאה חן בעיני מהפרק הראשון של מאסטר שף. היא הייתה שונה בנוף המתמודדים. הכינה אוכל אשכנזי סקסי, מגרה ומודרני. היה לה חוש הומור וסטייל – כל מה שאני אוהבת.

באחד הפרקים, היא הכינה מרק בורשט עם קרקר קימל, ישבתי בבית מול המשך וריירתי. רציתי את המנה הזו באותו הרגע. כשקבענו להיפגש, היא עוד לא הספיקה לסיים לשאול "מה בא לך שנבשל?" ואני כבר קפצתי: "בורשט עם קרקר קימל!!"

 

 

בורשט, יש לו המון גרסאות… כולן מתבססות על סלק, כרוב וגזר, אבל יש מיליון דרכים להכין בורשט. ואני ידעתי כשראיתי את גל מכינה בורשט בתכנית, שזו גרסה שאני חייבת לנסות.

אז נפגשנו, ובישלנו, והיה נורא כייף! ובורשט של גל וגם קרקר הקימל הם נפלאים בדיוק כמו שדמיינתי. אז הנה הם לפניכם, שני המתכונים הנפלאים והפשוטים האלו, חמים, טעימים וקלים.

בורשט של גל וקרקר קימל.

 

רוצים עוד רעיונות למרקים שווים? נסו את המתכון שלי למרק תירס

ממליצה לכם בחום להיכנס לאינסטגרם של גל! יש שם עוד המון מתכונים נהדרים…

 

לבורשט:

4 כפות שמן

5 סלקים מגורדים בפומפייה

2 כפות חומץ בן יין לבן (אפשר גם חומץ רגיל)

‎1 עגבנייה מגורדת בפומפייה

‏‎1 גזר קלוף ומגורד בפומפייה

חצי כרוב קטן פרוס דק מאוד

‎5 שיני שום כתושות

‎2 עלי דפנה

‎5 גרגרי פלפל אנגלי שלם

1-2 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות

1/2 צרור שמיר

מלח

 

לקרקר קימל:

1 כוס קמח לבן

1/2 כוס מים

3 כפות שמן

1 כף גרגרי קימל

מלח

פלפל שחור

להגשה:

שמנת חמוצה

שמיר קצוץ

לימון

מלח

פלפל שחור‏‎
‏‎

‏‎הוראות הכנה:

  • מכינים את הבורשט: בסיר עמוק שמים את השמן
  • כשהשמן חם, מוסיפים את הסלקים המגורדים ומטגנים תוך ערבוב כ-5-7דקות
  • מוסיפים את החומץ ואת העגבניה המגורדת ומטגנים עוד כ2-3 דק
  • מוסיפים את הגזר והכרוב ומערבבים היטב
  • דוחפים את הירקות לצד אחד של הסיר, ומפנים מקום בצידו השני של הסיר
  • מוסיפים מעט שמן לצד הפנוי של הסיר, מוסיפים לשמן את השום הכתוש ומטגנים כחצי דקה
  • מוסיפים לסיר כ2-2.5 ל מים ומערבבים
  • מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, תפוח האדמה והשמיר ומערבבים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ30-45 דק
  • בנתיים מכינים קרקר קימל: מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מערבבים את כל מרכיבי הקרקר בקערה
  • שמים את הבלילה בין שני ניירות אפייה על תבנית נור
  • משטחים את הבלילה בין שני הניירות דק ככול הניתן
  • אופים כ10-15 דק עד שהקרקר מזהיב היטב
  • מוציאים את הקרקר מהתנור, מניחים לו להתקרר מעט ושוברים אותו לפיסות
  • מחלקים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים לכל קערה כף שמנת חמוצה, מעט מיץ לימון, שמיר קצוץ טרי, מלח גס, פלפל שחור וחתכה של קרקר קימל

 

הערות ושדרוגים:

  • זו הגרסה הצמחונית למרק. אפשר כמובן להוסיף גם בשר או עוף
  • אל תוותרו על החומץ! הוא גם נותן חמיצות עדינה, וגם שומר על הצבע היפה של הסלק
  • אנחנו לא הרגשנו שיש צורך בסוכר במרק, למרות שסבתא של גל הייתה מוסיפה…
Share:
  • 2320
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *