פעם ראשונה שאכלתי דן דן נודלס התאהבתי! זו מנת נודלס נהדרת, חמה, טעימה, עשירה וקרמית, אך עם זאת היא קלה באופן מפתיע… אפשר לומר שהיא קצת כמו בולנז אבל אסייאתי. איטריות ביצים עם רוטב קרמי עשיר ומתובל של בשר טחון, שהסוד שלו הוא במרכיב אחד מפתיע…
טחינה!
אמנם לא קוראים לה טחינה שם בסין, אלא "מחית שומשום", אבל איך שלא תקראו לה היא תוספת נהדרת לרוטב הזה ונותנת לו את המרקם הייחודי והמשגע שלו.
זו מנה שמתקתקים ממש בכמה דק עבודה, וחוץ מבשר טחון שתמיד אני ממליצה לקנות טרי, מדובר בכמה מרכיבים די פשוטים שאני ממליצה להחזיק במזווה באופן קבוע. ככה בכל רגע נתון אפשר לארגן צ'יק צ'ק מנת נודלס מהחלומות.
View this post on Instagram
רוצים עוד רעיונות למנות נודלס שוות? נסו את המתכון שלי למוקפץ שחייבים בכל בית
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
400 ג איטריות ביצים דקות
3 כפות שמן
3-4 שיני שום
4 ס"מ ג'ינג'ר
1 בצל קטן
400 ג בשר טחון
1 כוס אפונה קפואה
מצרכים לרוטב:
3/4 כוס מים או ציר
2 כפות סויה מאסטר שף
2 כפות מיץ לימון
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית שמן סומסום מאסטר שף
1 כפית רוטב סרירצ'ה מאסטר שף
מלח
פלפל שחור
מצרכים להגשה:
1/2 כוס עלי כוסברה
2-3 גבעולי בצל ירוק פרוסים
1 צ'ילי אדום פרוס
מעט סומסום
הוראות הכנה:
- בקערית מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- קולפים וקוצצים דק את השום, ג'ינג'ר והבצל
- בסיר גדול עם הרבה מי מלח מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן
- מסננים את האיטריות מעבירים לקערה ומערבבים עם כף שמן
- בווק או מחבת גדולה מחממים את השמן
- כשהשמן חם מוסיפים שום ג'ינג'ר ובצל ומטגנים כ2 דק עד שהבצל נהיה שקוף
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דקות נוספות
- מוסיפים את האפונה ומערבבים
- יוצקים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ2-3 דק
- מרכיבים את המנה: עורמים את תערובת הבשר על האיטריות, מפזרים מלמעלה כוסברה, בצל ירוק, צ'ילי וסומסום
הערות ושדרוגים:
- למרות שדן דן קלאסי הוא עם איטריות ביצים דקות, אפשר להמיר את האיטריות לכל סוג אחר שאוהבים (לגרסה ללא גלוטן למשל אפשר להשתמש באיטריות אורז או שעועית)
- לגרסה טבעונית: מוותרים על הבשר הטחון ומוסיפים איזה ירקות נוספים שאוהבים!
- המתכון בשיתוף מאסטר שף