דגים בתנור עם סלסלת עגבניות ועשבי תיבול
דגים בתנור עם סלסלת עגבניות ועשבי תיבול

אין מבסוטית ממני כשאני שואלת את הילדים מה הם רוצים לאכול לארוחת ערב והם עונים "דג". המון שנים נמנעתי מלהכין דגים בבית, בעיקר כי לא ידעתי איפה לקנות דגים טובים… מאז שגיליתי את החנויות עם הדגים הטובים, דג הפך להיות משהו שאנחנו אוכלים באופן קבוע בבית… דג בתנור, אורז לבן וסלט, זו ממש ארוחת ערב פופולארית אצלנו, זה מה שאני מכינה כשאין לי כח לבשל, כשאין לי זמן, כשחם ואין לי סבלנות, או סתם כשבא לי , כי תכלס אני מתה על הקומבינציה הזו של דגים בתנור – אורז לבן – סלט.

כן, אין ספק שדגים מטוגנים במחבת יש להם את הקסם הזה של צריבה ופריכות מסויימת… מצד שני, לפעמים הקסם הוא דווקא בפשטות, קוסם לי להכין ארוחה שלא מלכלכת את כל המטבח, שלא מסריחה את כל הבית מריח של טיגון, ארוחה כזו טעימה, וקלה בכלי אחד. דגים בתנור ממש עונים להגדרה הזו.

אפשר לשדך להם אינסוף טעמים, הם לא דורשים זמן בישול ארוך, ואין כמעט לכלוך במטבח אם פשוט זורקים את כל המרכיבים לתבנית ומכניסים לתנור.

יש אינסוף גרסאות לדגים בתנור (גם פה בבלוג תוכלו למצוא כמה, כמו סלמון עם ירקות בתנור) אבל הגרסה הזו, שכתובה כאן למטה, היא אחת החביבות עלי… הסלסלה של העגבניות מגירה מיץ נהדר, העשבים, למרות שהם אפויים נותנים איזה קיק רענן לכל ביס והזיתים נותנים מליחות נהדרת.

לא סתם הם עונים "דגים בתנור" כשאני שואלת מה להכין לארוחת ערב… זו באמת מנה מנצחת.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

דגים בתנור
דגים בתנור

 

מצרכים:

4-6 פילה דג ים לבן טרי שאוהבים

4-5 עגבניות (אני אוהבת להשתמש במגי)

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 כף צלפים שטופים היטב

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס יין לבן או מים

20 ג חמאה חתוכה לקוביות

4-5 שינים שום פרוסות

1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • חותכים את העגבניות ל1/6 לאורך ושמים בתבנית חסינת חום
  • מוסיפים את כל המרכיבים מלבד הדגים ומערבבים היטב
  • מפנים מקום בתוך הסלסלה ומניחים את הדגים עם צד העור כלפי מעלה בתבנית (המטרה היא שהצד התחתון של הדג יגע בתחתית הכלי)
  • מורחים מעט שמן זית על העור של הדגים
  • מכניסים לתנור לכ12-15 דק (תלוי בעובי הפילה של הדג

הערות ושדרוגים:

  • כל פילה דג לבן טרי שאתם אוהבים יעבוד פה (אל תתפתו להשתמש בדג קפוא)
  • גם פלפל חריף יעשה פה פלאים!
  • אפשר כמובן להכין את כל הקומבינציה גם במחבת

 

 

Share:
  • 6595
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *