דאל עדשים הודי משגע
דאל עדשים הודי משגע

מי שכבר קצת מכיר אותי יודע דאל עדשים זה לא מתכון אופייני לי… למעשה אוכל הודי וקטניות זה שני ז'אנרים שאני מתקשה איתם. הם לא באים לי בקלות או בטבעיות (לא להכין אותם ולא לאכול אותם).

אבל

(ויש פה אבל גדול)

כשאני מוצאת מתכון הודי או מתכון קטניות שאני אוהבת… אני משתוללת. אפשר לומר שהקו אצלי בין שנאה לאהבה הוא דק, ואפילו דק מאוד. ואם אני אוהבת מתכון, אז אני אוהבת אותו מאוד.

למשל את המתכון של מרק עדשים כתומות, אני אוהבת כל כך שאני מוכנה לאכול רק אותו כל החורף. חוץ ממרק עוף, זה המרק הכי טעים בעולם בעיני.

המתכון הזה של דאל עדשים הוא גם הודי וגם עם מלא קטניות. אתגר כפול ומכופל עבורי. ובכל זאת הנה,אתם לא מדמיינים… העלתי לבלוג מתכון לדאל. והאמת? זה מתכון משגע… תנסו רגע לדמיין כמו טעים הוא צריך להיות בשביל שאני אתגבר על הקושי הכפול שלי.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

דאל עדשים הודי משגע
דאל עדשים הודי משגע

מצרכים:

5 כפות שמן זית

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי כוסברה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פפריקה

1/4 כפית הל

4 קוביות ג'ינג'ר – דורות

4 קוביות שום חריף – דורות

2 קוביות כורכום – דורות

1 בצל לבן

1 גזרים

1 תפוח אדמה

1 זוקיני

1/3 כוס שעועית מש

1/3 כוס עדשים שחורות

1/3 כוס עדשים כתומות

1 כף רכז עגבניות

1 כפית סוכר

2.5 כוסות מים

2 עלי דפנה

1 עגבניה

1 פחית קרם קוקוס

מלח

פלפל לבן

 

הוראות הכנה:

  • מחממים בסיר את השמן זית
  •  מוסיפים את התבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק נוספות
  • מוסיפים את קוביות התיבול של דורות ומטגנים כ2 דקות נוספות
  • קולפים וקוצצים את הבצל והגזר ומוסיפים לסיר ומטגנים כ3-4 דק
  • קולפים וקוצצים את תפוח האדמה ומוסיפים לסיר ומטגנים כ2 דק נוספות
  • מוסיפים את הקטניות ומערבבים
  • קוצצים את העגבניה ומוסיפים לסיר
  • מוסיפים רכז עגבניות, מים ועלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ15-20 דק
  • קוצצים את הזוקיני, מוסיפים לסיר ומערבבים
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ40 דק עד שהקיטניות רכות והמרקם מסמיך

 

אני ממליצה להגיש עם אורז לבן וסלט עגבניות

 

הערות ושדרוגים:

  • את העדשים שבמתכון אין צורך להשרות קודם
  • את הקטניות אפשר לגוון ולהחליף לכל קטניה שאוהבים (צריך לשים לב שיש קטניות שדורשות השרייה קודם…)
  • מי שאוהב חריף, יכול בהחלט ואפילו מומלץ להוסיף צילי/צילי גרוס/סיראצ׳ה או כל חריף אחר שאוהבים
  • אני אוהבת את המרקם של הדאל מאוד סמיך (זה לא מרק!), אבל מי שאוהב פחות יכול להוסיף קצת יותר נוזלים
  • את הירקות בדאל אפשר לגוון לכל ירק שאוהבים או שנשאר במקרר….
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:

2 thoughts on “דאל עדשים הודי משגע”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *