מה הבעיה בלהכין גרנולה בבית? כלום. אין שום בעיה, זה הכי קל בעולם, ויוצא יותר טעים מכל גרנולה שתקנו בחנות. ובעצם זו בדיוק הבעיה, כי מאז שגיליתי כמה זה פשוט וטעים, אני אוכלת גרנולה כל יום.

כן זו הגרנולה שאי אפשר להפסיק לאכול.

אז אני בחורה אחראית, ואני מזהירה אתכם מראש. תכינו את המתכון הזה, כי היא באמת יוצאת טעימה באופן מחפיר. אבל קחו בחשבון שלכל דבר יש מחיר, וגרנולה טעימה אי אפשר להפסיק לנשנש, לאכול עם יוגורט ופירות או אפילו לחטוף חופן מהצנצנת כל פעם שעוברים במטבח.

אני בכוונה השארתי קצת מקום למשחק במתכון, ואני לא כותבת בדיוק באיזה תוספות להשתמש (אם מישהו ממש מתעקש, בסרטון שבאינסטגרם שלי תוכלו לראות איזה תוספות בדיוק אני אוהבת), אבל כל הכייף בעיניי זה להתנסות קצת, ולמצוא את השילובים שאתם הכי אוהבים, איזה אגוזים הכי טעימים לכם בגרנולה, איזה פירות יבשים וכו.

כשתגללו למטה ותראו את המתכון, אתם תראו שהכמויות הן גדולות. מהכמות הזו שבמתכון יוצאות 2-3 צנצנות גדולות של גרנולה… לא, לא השתגעתי עם הכמויות, לא התבלבלתי, אין שום טעות וגם ברור שאין בעיה להכין חצי כמות אם אתם מתעקשים, אבל תשמעו לי, הגרנולה הזו מתחסלת ברגע… כדאי לכם מראש להכין כמות גדולה…

כי גרנולה טעימה כזו, אי אפשר להפסיק לאכול.

 

 

גרנולה בייתית מושלמת
גרנולה בייתית מושלמת

 

רוצים עוד מתכונים קלילים וטעימים? תנסו א המתכון שלי לטחינה סלק 

 

מצרכים:

500 ג שיבולת שועל עבה

400 גר אגוזים וזרעים שאוהבים

150 גר פירות יבשים שאוהבים

1 כוס מייפל

1 כוס שמן זית

2 כפות שמן קוקוס

מעט מלח

 

הוראות כנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  • בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הפירות היבשים
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה (אם הכמות גדולה מדי מדי כדאי לחלק את התערובת בין שתי תבניות)
  • אופים בתנור כ40 דק, כאשר כל 10 דק' מערבבים את הגרנולה (זה חשוב, אחרת החלק העליון שלה נשרף…)
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הפירות היבשים
  • שומרים בצנצנת אטומה

 

הערות ושדרוגים:

  • הכמות במתכון היא גדולה מאוד, ומספיקה ל2-3 צנצנות גדולות. אפשר כמובן להכין חצי כמות… אבל תסמכו עלי, גם הכמות הגדולה תיגמר בשנייה.
  • חייבים להשתמש בשיבולת שועל עבה. שיבולת דקה, קוואקר או שיבולת אינסטנט פשוט לא יעבדו
  • כל סוגי האגוזים, הזרעים, הפירות היבשים שאתם אוהבים יעבדו. לא צריך להתלבט יותר מדי.
  • אני אוהבת להשתמש בשמן זית ומייפל (אז הגרנולה גם טבעונית), אבל אפשר כמובן כל סוג שמן/חמאה, וכל ממתיק שאתם אוהבים. שמן קוקוס הוא לא חובה, אבל אני אוהבת את הטעם הקוקוסי העדין שהוא מוסיף
  • אפשר לגמרי להוסיף תבלינים שאוהבים כמו  קינמון, וניל, אפילו מעט שבבי צ'ילי או כל תבלין אחר שבא לכם.
  • לגרסה ללא גלוטן פשוט משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן…
  • את הגרנולה חייבים לשמור בכלי אטום לחלוטין (הכי טוב זה צנצנות וואקום כמו של חמוצים), אחרת היא מאבדת מהפריכות שלה.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *