גספצ'ו
גספצ'ו
מצרכים:
1 ק״ג עגבניות / עגבניות שרי
4 מלפפונים
1 גמבה אדומה
1 צ׳ילי אדום מנוקה מחרצנים
1 אפרסק לבן
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי או חומץ שרי
מלח
פלפל שחור
להגשה:
1 פרוסה לחם לבן
2-3 עגבניות שרי
1/2 מלפפון
מעט שמן זית
הוראות הכנה:
– שוטפים היטב את כל הירקות והאפרסק וחותכים לקוביות גדולות
– שמים את כל קוביות הירקות והאפרסק במעבד מזון וטוחנים היטב לתערובת די חלקה ונוזלית.
– לוקחים קערה גדולה ומניחים מעליה מסננת דקה.
– יוצקים את תערובת הירקות למסננת ובעזרת כף מועכים אותה כדי לעזור למיץ לצאת – צריך סבלנות זה לוקח כמה דק…
– מומלץ להחזיר למעבד המזון את גושי הירקות שנשארו במסננת לטחון אותם שוב ולהחזיר למסננת לסיבוב מעיכה נוסף (אפשר להרוויח ככה עוד קצת מיץ)
– לאחר שיצא כל המיץ זורקים את מה שנותר במסננת.
– מחזירים את מיץ הירקות למעבד המזון.
– מוסיפים את השמן, חומץ, מלח ופלפל וטוחנים יחד כ5 דק (זה חשוב! ככה עושים את האמולסיה).
– מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר.
– לפני ההגשה מורחים את פרוסת הלחם במעט שמן זית וקולים אותה 4-5 דק בתנור חם. בינתיים חותכים את הירקות לפרוסות.
– מוציאים את הלחם הקלוי מהתנור ובוצעים ממנו פיסות בינוניות.
– מחלקים את המרק לקעריות בכל קערה שמים מעט מהירוקות החתוכים ופיסות מהלחם
– זולפים מעל הכל מעט שמן זית
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *