גונדי מושלם עם מרק עוף וחומוס
גונדי מושלם עם מרק עוף וחומוס

מכל המאכלים של הסsר אני הכי אוהבת מרק עוף וקניידלעך. מוכנה לאכול מרק עוף כל יום בשנה, ואם יש בתוכם קניידלעך אווריריים ורכים מה טוב! אבל השנה החלטתי לגוון מהקניידלעך המסורתיים ולפנות למטבח הפרסי אהובי…. כן, השנה החלטתי להכין גונדי במקום קניידלעך!

גונדי הן כופתאות פרסיות מקמח חומוס ועוף טחון, שמתבשלות במרק עוף, והופכות רכות ואוורירייות ממש כמו קניידלעך, אולי אפילו יותר.

מגישים את הגונדי במרק עוף צח צהבהב מתובל, ובתוכו גרגרי חומוס ויחד עם הכופתאות האווריריות המתובלות – הביס הזה הוא גן עדן.

את המרק וגם את התערובת של הכופתאות אפשר לגמרי להכין יום מראש ולשמור במקרר (זה יעשה להם רק טוב), ואז כל שנשאר בערב החג הוא רק לבשל את הכופתאות ולהגיש.

אז מה נשתנה הסדר הזה?

שהשנה יוצאים מהקופסא, מגוונים, ומכינים גונדי במקום קניידלעך! מי איתי?

 

רוצים רעיונות למתכונים פרסיים נוספים? נסו את המתכון שלי לקציצות קיפודים ברוטב לימון ואפונה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

500 ג פרגית טחון

3 כוסות קמח חומוס

1 כפית כמון

1 כף כורכום

1/2 כפית שטוחה הל טחון

1/2 כפית פלפל לבן

4 בצל

1 קליפת לימון מגוררת

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים למרק:

4 כפות שמן זית

1 כפית כורכום

8 כנפיים

1 עצם מח

1 ליטר מים

2 בצל

1 כרשה

3 ענפי סלרי

2 גזר

1 כוס גרגרי חומוס קפואים

מלח

פלפל

 

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: טוחנים את הבצל במעבד מזון לפרורים קטנטנים (אפשר גם לגרד אותם על החלק הדק של פומפייה)
  • מעבירים את הבצל הטחון לקערה גדולה ומוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים היטב לתערובת רכה ואחידה
  • מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ואפר אפילו יותר)
  • בנתיים מכינים את הציר: בסיר שטוח ורחב שמים שמן זית וכורכום
  • כשהשמן חם מוסיפים את הכנפיים ומטגנים כ2-3 דק
  • חותכים את הירקות של המרק גס
  • מוסיפים את העצם, המים, והירקות החתוכים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ45 דק
  • מסננים את העוף והירקות ושומרים את המרק הצח
  • מוסיפים למרק הצח את גרגרי החומוס ומבשלים כ 10 דק
  • מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות עגולות קטנות ישירות לתוך המרק, הקציצות בסיר צריכות להיות בשכבה אחת (קחו בחשבון שהקציצות מאוד מתנפחות בבישול אז הקפידו להכין קציצות קטנות, בערך בגודל של כדורי פינג פונג)
  • מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להגיש את הגונדי עם אורז לבן
  • אפשרות לטבעוני: פשוט משמיטים את העוף מהגונדי ומכינים את הקציצות מהבצל והקמח חומוס בלבד (ומגישים עם מרק ירקות)
  • מהירקות והעוף שסיננו מהמרק, אני אוהבת להוציא את העצמות ולטחון הכל יחד שמעבד מזון, להוסיף ביצה ולהכין מהתערובת קציצות
Share:
  • 1772
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *