בולונז בשר מפורק מ-5 מרכיבים
בולונז בשר מפורק מ-5 מרכיבים

אני מתה על מנות עם בשר מפורק. ואני מתה על בולונז. מה זה מתה? אני חושבת שהוא בקלות יכול להיחשב אחד מאבות המזון שלי. אז ברור לכם ששידכתי בין שני הדברים והכנתי בולונז בשר מפורק.

בשר בבישול ארוך, כזה שמרכך אבל נשאר עסיסי, שאפשר עם שני מזלגות לפרק לסיבים זה לא קשה להכנה, ממש לא, אבל זה כן דורש לא מעט זמן והרבה סבלנות… ביום יום, בשעה של אחרי הגן וההכנות לארוחת ערב קצת חסר לי בדיוק את שני הדברים האלו: זמן וסבלנות.

הו פה נכנס לתמונה ידיד הטוב סיר הלחץ, שמקצר משמעותית את זמן הבישול של הבשר והופך את הכנת המנה הזו לפרקטית גם ביום יום (במידה ואין לכם סיר לחץ, הציצו בהערות למטה).

אז בואו נסכם רגע: 5 מצרכים, 45 דק ויש לכם מנה של פסטה עם רוטב בולונז בשר מפורק מתובל ועסיסי, טעימה שאתם הולכים להשתגע!

מה עוד צריך בחיים? אולי רק מישהו שישטוף כלים.

 

רוצים עוד רעיונות למנות פסטה שוות? תנסו את המתכון שלי לפסטה עוף ותרד

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

750 גר אונטריב חתוך לקוביות גדולות

1 בצל לבן

5-6 שיני שום

700 מ"ל עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל שחור

 

500 גר' פסטה

 

הוראות הכנה:

  • קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום
  • שמים בסיר לחץ את שמן הזית, הבצל והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך
  • מוסיפים את קוביות הבשר, ממליחים ומפלפלים אותן וצורבים אותן כ2-3 דק מכל צד
  • מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
  • סוגרים היטב את המכסה של סיר הלחץ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ30-45 דק עד שהבשר מתרכך
  • משחררים בזהירות את הלחץ
  • בעזרת כף מחוררת מוציאים את קוביות הבשר לכלי
  • שומרים בתוך הסיר כוס מנוזל הבישול של הבשר (ראו בהערות מה לעשות עם יתר הנוזל)
  • בעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר לסיבים
  • מחזירים את הבשר המפורק לסיר
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים כ10-15 דק
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
  • כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מכניסים אותה לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת מאוד אונטריב, הוא טעים, עסיסי ורך. מי שמעדיף יכול כמובן להחליף את האונטריב בכל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך….
  • את נוזל הבישול של הבשר שנשאר אני ממליצה להעביר לכלי אחסון (אני אוהבת צנצנות) ולהקפיא. בפעם הבאה שבמתכון כתוב להשתמש בציר תוכלו להשתמש בנוזל שהקפאתם.
  • במידה ואין לכם סיר לחץ, אפשר לבשל את הבשר בסיר רגיל או בתנור (מכוסה), ולהגדיל את זמן הבישול ל4-5 שעות. לקראת סוף זמן הבישול שפוט צריך לבדוק את הבשר ולראות שהוא מספיק רך.
  • הפוסט בשיתוף פודאפיל
Share:
  • 1025
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *