אושפלאו עוף בתבנית אחת
אושפלאו עוף בתבנית אחת

אושפלאו זה תבשיל אורז בוכרי, הכי הכי טעים. זה בעצם תבשיל אורז ובשר או עוף, עם תועפות של בצל מטוגן, גזר וצימוקים, אין טעים כזה. אופלאו זה פשוט הכי טעים, ובשבילי אושפלאו זה הכי בית.

אבל מה לעשות שאושפלאו אמיתי זה קצת ניג'וס להכין… בחגים או אפילו בארוחות שישי כשיש זמן להתמזמז במטבח ולהשקיע אני מכינה אושפלאו אמיתי, אל באמצע שבוע או כשאני קצרה בזמן, אני מכינה את האושפלאו פטנט הזה – אושפלאו עוף בסיר אחד.

כל הטעמים של ההקלאסים נמצאים בסיר הזה: אורז, בצל תועפות בצל מטוגן, גזרים, צימוקים ועוף שחום, אבל במקום להסתבך, אני שמה את כל המצרכים בסיר אחד ושולחת לתנור שעושה בשבילי את כל העבודה….

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים בסיר אחד? תנסו את המתכון שלי לקציצות עם פתיתים ואפונה – בסיר אחד

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון

3-4 בצלים

4 גזרים

3 כרעיים חצויות

2 כוסות אורז בסמטי או יסמין

1/2 כוס צימוקים

3.5 כוסות מים או ציר רותחים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרגרי רימון

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מכינים את הירקות: קולפים את הבצל ופורסים לחצאי טבעות דקות
  • קולפים את הגזרים וחותכים לגפרורים
  • בקערית קטנה מערבבים את הצימוקים עם מעט שמן זית עד שכל הצימוקים משומנים היטב
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
  • מוסיפים גרגרי כמון ומאגנים כ1-2 דק
  • מוסיפים את הבצל והגזר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ6-7 דק עד שהירקות מתרככים
  • מוסיפים אורז וצימוקים ומערבבים היטב
  • מסדרים את העוף בתוך הסיר
  • בעזרת כפית דוחפים את הצימוקים לשכבה התחתונה של הסיר (אחרת הם נשרפים באפייה)
  • יוצקים לסיר את המים, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה
  • מורחים את פני העוף שמבצבצים מעל המים במעט שמן זית
  • מכסים בנייר אפייה ומעליו ניירכסף ומכניסים לתנור לכשעה
  • מסירים את נייר הכסף מורחים את פני העוף בעוד מעט שמן זית וממשיכים לאפות עוד כ20 דק עד שהעוף שחום
  • לפני ההגשה מפזרים על האושפלאו גרגרי רימון

 

הערות ושדרוגים:

  • הצימוקים משדרגים את המתכון, אין אושפלאו בלי צימוקים…. אבל הם נוטים להישרף באפייה ולכן צריך להתייחס אליהם בזהירות: לשמן אותם היטב לפני שמוסיפים אותם לסיר, ולדאוג שהם לא בשכבה העליונה של הסיר כשמכניסים אותם לאפייה
  • מי שאוהב יכול להוסיף גרגרי חומוס קפואים לסיר, זה נהדר!

 

Share:
  • 25581
  • 9
  • 3

9 thoughts on “אושפלאו עוף בתבנית אחת”

  1. הי, מתכון מהמם. האם הכיסוי עם נייר אפייה וניר כסף משמעותי? אפשר לכסות במכסה הסיר פשוט?

  2. זה בכלל לא אושפלאו. אני בוכרית והמתכון המקורי שונה לגמרי!!!!! קודם כל בחיים לא אופים בתנור. מבשלים למרות ההשקעה. חוץ מיזה, צימוקים ורימונים???????! הלם!!! מה קשור פה צימוקים ורימונים? זה אולי טעים אבל זה לא אושפלאו… וגם אסור לערבב…

    1. ברור שזה לא מתכון לאושפלאו קלאסי… כמו שכתוב שכותרת זה אושפלאו בתבנית אחת.. זו מנה שהשראת אושפלאו.
      ואצלנו באושפלאו קלאסי שמים צימוקים ורימונים.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *