אורז אדום
צילום: שי נייבורג

המתכון הזה של אורז אדום נוצר ממש בטעות. בדרך כלל כשמתכונים נוצרים לי בטעות הם הופכים להיות המתכונים הכי הכי שווים שלי…

איך נוצרים מתכונים בטעות?

אחד הדברים שהכי חשוב לי לנסות כשאני מפתחת מתכונים הוא עניין הכמויות. בטעמים אני בדרך כלל די בטוחה בעצמי, ולרוב אני די מדוייקת בהם… אבל את הכמויות קשה לי לפעמים להעריך, והן דורשות ממני הרבה פעמים התאמה.

מה שקורה זה שמניסיונות של כמויות במתכונים הרבה פעמים אני מאלתרת מתכונים חדשים, משתמשת בשאריות שנותרו מיותמות ויוצרת מהן מתכון חדש. ככה בדיוק נולד המתכון הזה של האורז האדום שהוא לדעתי אחת ממנות האורז הטעימות שיש.

זה התחיל כשעבדתי על הכנת מתכון שלי לכרוב ממולא. לא הערכתי נכון את כמות המילוי… הכנתי ואחרי שמילאתי שני ראשי כרוב נשארתי עם לא מעט מילוי שהיה מורכב מאורז והמון עשבי תיבול.

את הכרוב הממולא בישלתי ברוטב אדום של מיץ עגבניות מתובל. אז לקחתי את שאריות המילוי ובישלתי אותם ממש כמו שמבשלים אורז, רק במיץ עגבניות המתובל הזה במקום במים.

התוצאה הייתה אורז אדום מפוצץ בעשבי תיבול נימוח רך וריחני, קצת מזכיר במרקם שלו ריזוטו. התלהבתי. עכשיו האורז הזה הוא אחד הכוכבים אצלי בבית. תוספת נהדרת במקום אורז רגיל.

מנה חדשה נולדה מתוך טעות של מנה אחרת. כמה אני אוהבת שזה קורה.

 

מחפשים עוד רעיונות שווים למתכוני אורז? תנסו את אורז פרסי עם תבשיל פירות יבשים וחומוס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

2 כוסות אורז

1 צרור קטן שמיר

1 צרור קטן כוסברה

1 צרור קטן פטרוזיליה

1 צרור קטן נענע

2 בצל לבן

3 עגבניות

6 שיני שום

מיץ וקליפה מלימון 1

1/2 כפית קינמון

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

3.5 כוסות מיץ עגבניות

5כפות שמן זית

מיץ מלימון 1

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האורז בקערה עם הרבה מים ל30 דק
  • מסננים את האורז ומעבירים לקערה גדולה
  • קוצצים את הבצל, שום ועגבניות ומוסיפים לקערה
  • מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים, שוטפים אותם היטב קוצצים ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • שמים את האורז המתובל והרוטב בסיר ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ30 דק מדי פעם מערבבים עדי שהאורז בתחתית הסיר לא ישרף
  • בתום 30 דק פותחים את המכסה של הסיר. האורז צריך להיות רטוב אבל ללא נוזלים. אם יש עוד נוזלים מבשלים כמה דק נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים

 

הערות ושדרוגים:

  • אל תצפו לקבל פה אורז "אחד אחד", האורז במתכון הזה יוצא נימוח וקצת עיסתי.. מזכיר קצת מרקם של ריזוטו
  • אפשר כמובן לגוון בעשבי התיבול, למרות שלטעמי זה התמהיל הכי הכי הכי טעים
  • לגמרי אפשר להוסיף משהו חרפרף.. למשל שבבי צ'ילי יבש, טמסקו, סיראצ'ה או אפילו פלפל חריף קצוץ
  • אפשר להוסיף לאורז גם קטנייה שאוהבים (עדשים למשל או גרגרי חומוס..) השילוב של קטנייה ודגן (אורז במקרה הזה) יוצר חלבון מלא מה שהופך את המנה למנה טבעונית מנהדרת – גם טעימה בטרוף וגם מאוזנת ובריאה.

 

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *