בולונז סלק:
מצרכים:
5 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
5 גבעולי סלרי
1 גזר גדול
750 גר בשר טחון
3 סלקים בינוניים
1 ליטר מיץ עגבניות
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום
- במחבת רחבה מחממים 5 כפות שמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ2-3 דק
- פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות
- קולפים את הגזר וקוצצים אותו דק
- מוסיפים למחבת את הסלרי והגזר ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ3-4 דק
- קולפים את הסלקים ומגרדים אותם בפומפייה
- מוסיפים את הסלקים למחבת ומטגנים עוד 1-2 דק.
- מוסיפים את מיץ העגבניות, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- כשהרוטב רותח, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ30 דק
- מגישים עם פסטה