כשהייתי ילדה, לאבא שלי היו מסעדות סיניות. עוף חמוץ מתוק זו קלאסיקה סינית, והיא הייתה אחת מהמנות האהובות עלי במסעדה. היינו הולכים למסעדה די הרבה, וגם מזמינים הביתה.
המסעדות נסגרו כבר לפני הרבה שנים. ואף ע פי שאני מבשלת המון, ואוהבת מאוד לבשל ולאכול אוכל אסייאתי (על שלל סוגיו), דווקא את המנה הזו שאני כל כך אוהבת לא הכנתי שנים.
לפני כמה שבועות תקף אותי געגוע עז, ומיהרתי להכין עוף חמוץ מתוק, לא יודעת אם הוא בדיוק בדיוק כמו בין-ינג, אבל הוא יצא כל כך טעים שזה כבר לא משנה אם הוא נאמן למקור. הוא יצא כל כך טעים שהמנה חוסלה עוד באותו היום, ומאז כבר הכנתי אותה לפחות 4-5 פעמים, פשוט כי בני הבית פה דרשו.
זו מנה טעימה שכולם אוהבים, שההכנה שלה די מהירה, כזו שממש אפשר לתקתק בערב, היא נשמרת מעולה במקרר ואפשר לחמם אותה למחרת בקלות, הופכים אותה לטבעונית בקלות, והיא טעימה… כל כך טעימה!
מנה מושלמת בקיצור.
View this post on Instagram
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
500 חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות סויה
4 כפות קורנפלור
לטיגון:
שמן
לרוטב:
3 כפות סויה בהירה
2 כפות סויה כהה
2 כפות מייפל או סוכר
2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1/4 כוס מים
להסמכה:
1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
להקפצה:
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
2 שיני שום פרוסות דק
1 צ'ילי אדום פרוס (לא חובה)
1 בצל סגל חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות גדולות
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות באורך של כ2 ס"מ
להגשה:
אורז לבן
הוראות הכנה:
- שמים את קוביות חזה העוף בקערה
- מוסיפים סויה, מערבבים היטב ומניחים בצד לכ30 דק
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מוסיפים לקערית עם העוף את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה
- בווק או מחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ
- כשהשמן חם, מטגנים את קוביות העוף כ1-2 דק מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות
- מוציאים את העוף לצלחת
- מרוקנים את הווק מהשמן המלוכלך
- מוסיפים לווק 3 כפות שמן
- כשהשמן חם מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כ1-2 דק
- מוסיפים צ'ילי, פלפל ובצל ומטגנים עוד כ2-3 דק עד שהבצל מתחיל להתרכך
- מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים
- מוסיפים את הרוטב והקורנפלור המדולל להסמכה, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מבשלים יחד תוך ערבוב כ1-2 דק
- מגישים עם אורז
הערות ושדרוגים:
- אני חובבת חריף, והחריף פה הוא נהדר, אבל כמובן לא חובה. אם מכינים את המנה לילדים, או שאתם סתם לא אוהבים חריף, אפשר לגמרי לוותר על הצ'ילי
- אני אוהבת להגיש את המנה הזו עם אורז לבן פשוט, אבל גם נודלס מכל סוג או אורז מוקפץ בגרסה הצמחונית שלו יהיו נהדרים
- לאופציה טבעונית: מחליפים את קוביות חזה העוף בקוביות טופו
אפשר בבקשה להסביר מה ההבדל סויה בהירה לסויה כהה ואיך אפשר לדעת בסופר מה מה אני קונה
בטח. קודם כל כתוב על הבקבוק "סויה בהירה" או "סויה כהה". סויה כהה היא יותר מרוכזת והטעם שלה יותר חזק. סויה בהירה היא פשוט יותר מעודנת
מעולה, הכנתי היום. טעים מאד👏
מרשים מאדדדד ומרגיש טעים יאמי😋😋 גם אני אוהבת עוף מוקפץ פיקנטי חריף במידה