הרבה פעמים שואלים אותי מאיפה יש לי את הרעיונות למתכונים. התשובה היא מורכבת, כי יש המון דברים שמשפיעים עלי, מדליקים אותי ונותנים לי השראה… יש מתכונים משפחתיים שאני אוכלת כל חיי ומכינה (בגרסה המקורית או עם טוויסט משלי), יש דברים שאכלתי במסעדות או בחו"ל ואחר כך בבית אני משחזרת ונותנת להם פרשנות משלי, יש מתכונים שנוצרים בטעות מטעות שקרתה תוך כדי בישול והתגלתה כהצלחה או כשאילתרתי בבית משהו מהשאריות שהיו במקרר ויצא דבר מופלא (במקרים כאלו אני אחר כך חוזרת על המתכון עוד כמה פעמים ומדייקת אותו, מודדת כמויות וכותבת אותו בקפדנות)…
לפעמים ההשראה למתכון היא לגמרי ויזואלית, וזה בדיוק מה שקרה לי עם המתכון הזה של הפוקאצ'ה עם תאנים ובצל מקורמל. שוטטתי באינסטגרם ונתקלתי בתמונה של מאפה עגלגל, שחום ושמנמן עם תאנים ורדרדות עליו.
נדלקתי.
בדרך הביתה קניתי תאנים. נכנסתי הביתה וניגשתי למשימה, הכנתי את הבצק פוקאצ'ה שאני הכי אוהבת, טיגנתי מלא בצל טוב טוב עד שהוא התקרמל, חתכתי תאנים לרבעים ושחזרתי את התמונה שהייתה צרובה לי בראש.
התוצאה הייתה מושלמת. פוקאצ'ות עגולות ושמנמנות עם תועפות של בצל מטוגן ופלחי תאנים, אני גם הוספתי קוביות של ברי מלמעלה.
לפני החגים, בזמן החגים, אחרי החגים, עכשיו או אחר כך… זה בכלל לא משנה, תכינו את המתכון הזה כי חוץ מזה שהוא יפה למות, ולשחק בבצק זה תמיד כייף… זו פשוט פוקאצ'ה נהדרת.
רוצים עוד גרסה שאני אוהבת במיוחד לפוקאצ'ה? תנסו את פוקאצ'ה עם בצל וארטישוק
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
500 ג קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
1/4 כוס שמן זית
1.5 כוס מים פושרים
מלח
מצרכים לטופינג:
4-5 בצל סגול
6 תאנים
3-4 גבעולי טימין
גבינה שאוהבים (ברי/פרמזן/מוצרלה/כחולה)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות
- במחבת גדולה עם שמן זית (או חמאה) מטגנים את הבצלים בסבלנות עד שהם ממש רכים וזהובים (צריך סבלנות, זה לוקח זמן)
- מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומניחים בצד להתקרר
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק כ10 דק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (זה בסדר גמור אם הוא קצת דביק)
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מעט בידיים
- משמנים קערה במעט שמן זית
- מעבירים את הבצק לקערה מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות
- מחלקים את הבצק לכ6-8 כדורים שווים בגודלם
- בידיים משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ1 ס"מ, את מרכז כל עיגול משטחים מעט יותר כך שהם נמוכים יותר משולי העיגול (כמו צורה של פיצה)
- מסדרים שכבה אחידה של בצל מטוגן במרכז כל עיגול בצק
- חותכים את התאנים ל1/4 לאורך
- מסדרים את התאנים על הבצל המטוגן
- מפזרים על הפוקאצ'ות מעט עלי טימין
- ממליחים ומפלפלים ומזלפים מעל הכל שמן זית
- מורחים את שולי הבצק שמן זית
- אופים עד ששולי הפוקצ'ה שחומים ופריכים
- לפני ההגשה מפזרים על כל פוקאצ'ה גבינה שאוהבים
הערות ושדרוגים:
- הבצק הזה הוא בצק נהדר של פוקאצ'ה, שבעצם אפשר לשים עליו כל טופינג שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי לגוון, לשנות ולשדרג את הטופינג
- אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולהתפיח אותו את ההתפחה הראשונה במשך הלילה במקרר
- אני הכנתי מהבצק פוקאצ'ות קטנות אישיות, אפשר כמובן להכין באותו האופן גל מאפה אחד גדול
- אפשרות לטבעוני: פשוט מוותרים על הגבינה