פאד תאי
פאד תאי

אני אוהבת מאוד נודלס או כמו שאוהבים לקרוא לו בארץ "מוקפץ", ואני משתדלת להיות הוגנת ולא להפלות בין הנודלסים… אבל לפאד תאי שמורה לי פינה חמה בלב, ואין ספק שזו אחת ממנות הנודלס האהובות עלי.

אוכל תאילנדי בכללי הוא אוכל שאני אוהבת מאוד, טעמים אסייאתים מובהקים אבל לא כבדים, אוכל שיודע להיות גם מתקתק, גם חריף, גם תבשילי וגם רענן, זה ממש מטבח שיש הו כל מה שאני אוהבת.

 

כל מה שצריך לפאד תאי חלומי
כל מה שצריך לפאד תאי חלומי

 

הפאד תאי שעשוי מאיטריות אורז מטוגנות עם ירקות ועוף (או כל תוספת אחרת) ברוטב תמרינדי חמצמץ-מתקתק נהדר, הוא בדיוק דוגמה נהדרת לכל האיכויות של המטבח התאילנדי. מנה מבושלת (או יותר נכון מוקפצת), חמה, משביעה, מלאה בטעמים אבל לא כבדה מדי, ועם הנגיעות של הכוסברה והליים מלמעלה יש בה גם רעננות נחמדה.

איטריות אורז הן ללא גלוטן, הן כשרות לפסח, הן לא דורדות בישול ארוך, והן מרכיב נהדר שאני ממש ממליצה לשמור באופן קבוע במזווה.

אז אמנם לא נסעתי בחול המועד הזה לתאילנד, אבל צלחת של הפאד הזה זה לא כל כך רחוק….

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים תאילנדים שווים? נסו את המתכון שלי לסלט תאילנדי מושלם עם שייטל צרוב

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

200 ג' איטריות אורז רחבות

3 כפות שמן תירס או שמן חמניות

2-3 שיני שום קצוצות\כתושות

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

1 פלפל אדום חריף מנוקה מהחרצנים וקצוץ.

1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות.

1/4  כרוב חתוך לרצועות

2 חזות עוף מנוקים וחתוכים לרצועות רוחב דקות.

2 ביצים טרופות.

חצי קופסאת נבטים סינים טריים.

2 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות בגודל של 2 ס"מ

 

לרוטב:

4 כפות רוטב רוטב דגים

2 כפות רוטב תמרינדי

2 כפות סוכר

כפית שמן סומסום

1-2 כפות מים.

 

להגשה:

עלי כוסברה שלמים

בוטנים קצוצים

פלחי לימון

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האיטריות אורז במים רותחים כ4-5 ד' עד שהן מתרככות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים
  • במחבת גדולה (או ווק) שמים את השמן, שום, ג'ינג'ר ופלפל ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהשמן רותח
  • מוסיפים את הגזר והכרוב ומטגנים כ3-4 ד' עד שהם מתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את העוף ומטגנים 3-4 ד' עד שהעוף לבן מכל הצדדים.
  • מזיזים את העוף והירקות לצד אחד של המחבת ומקשקשים את הביצה בחלק הפנוי לחביתה מקושקשת
  • בקערית קטנה מערבבים את חומרי הרוטב.
  • מסננים את האיטריות ומוסיפים אותן למחבת.
  • יוצקים סביב סביב את הרוטב ומערבבים היטב עד שהרוטב האיטריות העוף והירקות מעורבבים כולם באופן אחיד
  • מוסיפים את הנבטים והבצל ירוק וממשיכים לערב עוד כדקותיים.
  • לפני ההגשה מפזרים מעל הכל חופן עלי כוסברה וקצת בוטנים קצוצים
  • מגישים עם פלח לימון לסחיטה מעל.

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשרות לטבעוני: במקום עוף משתמשים בטופו, מוותרים על הביצים, וברוטב מחליפים את רוטב הדגים ברוטב סויה
  • כן, תמרינדי זה קריטי לרוטב, אל תוותרו עליו

 

Share:
  • 12255
  • 5
  • 4

5 thoughts on “פאד תאי”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *