שוב הגיע פורים ואיתו האימה שלי בתור בלוגרית, בתור בשלנית, בתור אמא – שיצפו ממני להכין אזני המן.
זה לא שאני לא יודעת להכין אזני המן, אני דווקא מכינה אזני המן נהדרות. זה פשוט שממש לא מתחשק לי על כל הטררם הזה של אזני המן, הרי מי שרוצה יכול פשוט לקנות אזני המן נהדרות, מה גם שבואו נודה באמת… בואו נהיה אמיצים ונגיד את מה שכולם חושבים ואף אחד לא מעז להגיד: אזני המן זה החלק הכי פחות טעים במשלוח מנות. זה מלכתחילה לא כזה טעים, ובמשלוח מנות זה תמיד מתפורר ונמעך.
זה לא שאני נגד להכין דברים שווים למשלוח מנות! להפך. אני אוהבת משלוחי מנות מושקעים, גם לתת וגם לקבל. ולכן אני מציעה להתחיל במרד סודי, מרד שבו נחליף את אזני ההמן המעוכות בדברים שווים. עוגיות שוות תוצרת בית (למשל עוגיות אזני פיל, עוגיות שיבולת שועל, עוגיות טחינה) הן תמיד אופציה מנצחת, אפשר גם לגוון עם חיתוכיות מאיזשהו סוג (למשל חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד, או חיתוכיות ריבה).
אבל אני? אני פתי של כדורי שוקולד… כן, פושטים כאלו, בטעם של ילדות, כמו של פעם, עם בסקוויטים פשוטים ושוקולד מריר מצופים בסוכריות צבעוניות. תחשבו על זה רגע, כמה זמה גאוני להכניס כדורי שוקולד למשלוח מנות, כמה קל להכין כדורי שוקולד, ואיזה כייף למי שמקבל אותם במשלוח מנות…
כי אין אחד שלא אוהב כדורי שוקולד עם סוכריות צבעוניות.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר
4 כפות סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מעט מלח
30 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
250 גרם פתי בר
לציפוי:
קוקוס או סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
- במעבד מזון מרסקים את הפתי בר לתערובת פירורית, אני ממליצה לרסק בפולסים קצרים
- מעבירים את פרורי הבסקוויטים לקערה גדולה
- שוברים את השוקולד לקוביות
- בסיר קטן שמים את קוביות השוקולד, סוכר שמנת מתוקה, חמאה, מלח, ותמצית וניל וממסים יחד על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם הביסקוויטים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לכשעה עד שהתערובת מתייצבת.
- בידיים רטובות לוקחים פיסות מהתערובת ומגלגלים כדורים
- שמים את הסוכריות ו/או קוקוס בקערית רחבה
- מגלגלים כל כדור שוקולד בסוכריות או קוקוס עד שהוא מצו0פה היטב מכל הצדדים
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בכל סוג עוגיה או ביסקוויט שאוהבים במקום הפתי בר
- אם רוצים אפשר להמיר עד מחצית מכמות השוקולד בשוקולד חלב.
- אני ממיסה את תערובת השוקולד על הכיריים, אבל אפשר גם להמיס אותה במיקרו, בפולסים קצרים של חימום כשבין פולס לפולס מערבבים את התערבות
- אפשרות לטבעוני: מחליפים את השמנת בקרם קוקוס ומוותרים על החמאה