סשימי אבטיח
סשימי אבטיח

אבטיח בקיץ זה הכי טעים! זה קר, זה מתוק, זה מרענן ומרווה. אבטיח עם בולגרית כולם מכירים, גם שייק אבטיח, אבל מה לגבי אבטיח במנות מלוחות? למשל סשימי אבטיח? נשמע מוזר? תחשבו על זה רגע… בעצם למה לא?

למשל, יש לי חברה שאמא שלה מכינה חמוצים נהדרים מאבטיח! ממש מחמיצה אותם בצנצנת כמו שמחמיצים מלפפונים. עדיין לא השתכנעתם?

אז מה לגבי סשימי…? הרי הרבה פעמים משדכים דגים נאים לפירות, אז למה אבטיח לא? סיקרנתי אתכם?

אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את הלהיט שלכם לקיץ הקרוב: סשימי אבטיח. פרוסות של אבטיח מתוק וצונן, פרוסות של דג נא, קצת לימון, קצת חריף ויש לכם צלחת מפוארת, יפיפה, קלה להכנה וטעימה בטרוף.

תזכרו את המוטו החדש שלנו לקיץ: "אבטיח לקינוח – OUT, אבטיח לראשונה – IN"

 

מחפשים עוד רעיונות למנות קיץ רעננות וקלות? תנסו את המתכון שלי לסלט סביצ׳ה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 פרוסת אבטיח

200 גר פילה דג ים טרי ללא עור

3 צנוניות

1 פלפל צ'ילי אדום

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 ליים או לימון

1 כפית שמן שומשום

מלח

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את האבטיח לריבועים בינוניים בעובי של כ1/2 ס"מ, ומסדרים בשכבה אחת על צלחת הגשה גדולה
  • פורסים את הדג לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ ומסדרים בין האבטיחים
  • פורסים את הצנוניות והצ'ילי דק ומפזרים סביב סביב על הצלחת
  • קולפים את הג'ינג'ר וחותכים אותו לגפרורים ומפזרים סביב סביב על הצלחת
  • קולפים את הליים ומפלטים אותו, מניחים פילה ליים על כל פרוסת דג
  • בוזקים את שמן השומשום סביב סביב וממליחים

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל גד ים שאוהבים. חובה להשתמש בדג טרי! דג קפוא לא יעבוד פה.
  • אפשר להוסיף גם איזשהו עלה ירוק למעלה (כוסברה, עירית, נענע וכו'…)
Share:
  • 2912
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *