קציצות עם חצילים פלפלים וקישואים
מצרכים:
שמן זית
1 בצל
5 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף (אופציונאלי)
1 חציל גדול
2 פלפלים אדומים קלויים או 2 גמבות אדומות
2 קישואים
4 עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1 כף גדושה של רסק עגבניות איכותי
מלח
פלפל
לקציצות:
500 ג בשר טחון
1 ביצה
3 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי כוס פולנטה או פרורי לחם או קמח מצה
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ3 ס״מ
  • על תבנית מרופדת בנייר אפייה שמים את קוביות החציל
  • זוללים על קוביות החציל שמן זית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים עד שכל הקוביות מצופות בשמן
  • מכניסים את הקוביות לתנור החם לעד שהן משחימות (לוקח כ15 דק)
  • מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים כ5-6 כפות שמן זית
  • קוצצים את הבצל שום ופלפל חריף ומוסיפים לסיר, מטגנים כ2-3 דק עד שהבצל נהיה שקוף
  • מסדרים את הקציצות בסיר ומטגנים אותן כ2-3 דק מכל צד
  • חותכים את הפלפלים עגבניות והקישואים לקוביות בגודל של כ3 ס״מ ומוסיפים לסיר
  • מוסיפים גם את קוביות החציל
  • מוסיפים את התבלינים והרסק ומים עד לכ3-4 גובה הירקות
  • מערבבים בזהירות כי לא לפרק את הקציצות
  • מביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ30 דק
Share:
  • 4155
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *