מצרכים:
שמן זית
1 בצל
5 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף (אופציונאלי)
1 חציל גדול
2 פלפלים אדומים קלויים או 2 גמבות אדומות
2 קישואים
4 עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1 כף גדושה של רסק עגבניות איכותי
מלח
פלפל
לקציצות:
500 ג בשר טחון
1 ביצה
3 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי כוס פולנטה או פרורי לחם או קמח מצה
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ3 ס״מ
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה שמים את קוביות החציל
- זוללים על קוביות החציל שמן זית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים עד שכל הקוביות מצופות בשמן
- מכניסים את הקוביות לתנור החם לעד שהן משחימות (לוקח כ15 דק)
- מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה
- בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
- בסיר שטוח ורחב מחממים כ5-6 כפות שמן זית
- קוצצים את הבצל שום ופלפל חריף ומוסיפים לסיר, מטגנים כ2-3 דק עד שהבצל נהיה שקוף
- מסדרים את הקציצות בסיר ומטגנים אותן כ2-3 דק מכל צד
- חותכים את הפלפלים עגבניות והקישואים לקוביות בגודל של כ3 ס״מ ומוסיפים לסיר
- מוסיפים גם את קוביות החציל
- מוסיפים את התבלינים והרסק ומים עד לכ3-4 גובה הירקות
- מערבבים בזהירות כי לא לפרק את הקציצות
- מביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ30 דק