עוגת גבינה של סבתא דבורה
עוגת גבינה של סבתא דבורה

סבתא דבורה הייתה פולנייה. מה זה פולנייה? בדיוק כמו שאתם מדמיינים… בפן הקולינרי זה איך נאמר בעדינות…? היא לא הייתה מהסבתות שמעמידות סירים… היו לה תמיד מוצרי גלם מעולים במטבח, איכות לא הייתה מילה גסה, למשל סנדביצ'ים (שהיא הייתה קוראת להם סנדביצ'ונים מפאת גודלם) היא הייתה מכינה נהדר! הגבינות היו משובחות, הלחם היה טוב וטרי הכל היה מוקפד.

את האוכל שהיא הייתה מבשלת היא הייתה מבשלת מצויין, ככה נוצרו להן כמה מנות דגל, שעד היום מככבות אצלנו במשפחה.

מלכת מנות הדגל של סבתא דבורה היא ללא ספק עוגת הגבינה המפורסמת שלה. אין מי שלא טעם אותה והשתגע, אין מקום או אירוע שלא ביקשו ממנה להביא את העוגה, אין אחד שטעם ממנה ולא מתגעגע לטעם שלה.

העוגה היא בעצם די פשוטה. ועשויה ברובה בגבינה לבנה 9%, וזה סוד הקסם שלה… פשוטה פשוטה וטעימה טעימה. תנסו פעם אחת להכין אותה (ויש גם טיפ מנצח בסוף המתכון איך למנוע מהעוגה "ליפול"), ואני לא אופתע אם גם אתם תצטרפו למועדון מעריצי עוגת הגבינה של סבתא ודבורה (או פשוט מעריצי סבתא דבורה).

 

רוצים עוד מתכונים שווים לעוגות? תנסו את המתכון שלי לעוגת פולנטה מושלמת

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לתחתית:

150 ג עוגיות לוטוס

100 ג פתי בר

100 ג חמאה

 

מצרכים למלית גבינה:

5 ביצים מופרדות

1.5 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון 1

1 גביע שמנת חמוצה

750 ג גבינה לבנה 9%

3 כפות קורנפלור

 

חמאה לשימון התבנית

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • במעבד מזון שמים את שני סוגי העוגיות ומרסקים לתערובת פירורית
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה
  • משמנים את התבנית היטב בחמאה
  • מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות בשכבה אחידה, ומהדקים היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
  • מכסים ומכניסים למקפיא
  • בנתיים מכינים את המלית: מפרידים את הביצים
  • בקערת המערבל שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כ3-4 דק, תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
  • מעבירים את הקצף לקערה אחרת
  • שמים בקערת המערבל את החלמונים, יתרת הסוכר, הוניל, וגרידת הלימון ומקציפים כ3 דק, לתערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה ומערבלים כ2-3 דק לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים כ 2 דק נוספות
  • מקפלים פנימה את קצף הביצים
  • מוציאים את התבנית מהמקפיא
  • יוצקים את התערובת על המילוי על תחתית העוגיות
  • אופים כ60 דק, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש

 

טיפ מנצח:

בשביל למנוע מהעוגה "ליפול", בזמן האפייה מניחים את התבנית של העוגה בתוך כלי גדול יותר (הכי טוב זה בתבנית אפייה זהה  אך בקוטר גדול יותר) המטרה היא שתיווצר טבעת אויר מסביב לתבנית העוגה.

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להמיר את העוגיות בתחתית בכל עוגיות שאוהבים. אשפר גם להשתמש בבצק פריך, אך במקרה כזה יש צורך לאפות אותו לפני שמוסיפים את המלית
  • אני אוהבת את העוגה ככה, כמו שהיא, אבל מי שאוהב יכול להוסיף לה ציפוי שמנת חמוצה

 

 

 

 

Share:

10 thoughts on “עוגת גבינה של סבתא דבורה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *