לפעמים כל מה שצריך זה ביס מתוק, של משהו טוב כזה… ליד הקפה, סתם לנשנוש או ברגע כזה של עייפות ביס מתוק להרים קצת את הסוכר והמצב רוח. חיתוכיות פקאן עונות על כל הדרישות האלו… פריכות, נימוחות, מתוקות ומתפוררות בפה… באמת שהחיתוכיות האלו הן קסם.
יש משהו כל כך כייפי בחיתוכיות, הרבה יותר מסתם עוגיה או פרוסת עוגה… ריבועי בצק פריך (אבל באמת פריך!) עם פצפוצי פקאן וקצת טופי שקושר הכל יחד.
והריח… הריח שיוצא מהתנור… רק בשבילו שווה לקום עכשיו מהכיסא ולהדליק את התנור.
רוצים עוד רעיונות לחיתוכיות שוות? נסו את המתכון שלי לחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
View this post on Instagram
מצרכים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כוס שיבולת שועל דקה
100 ג חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
מצרכים לפקאן:
250 ג פקאן
75 ג חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום כהה
4 כפות מייפל או דבש
1/2 כפית קינמון
5 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות
- במעבד מזון שמים את מרכיבי הבצק מלבד השמנת ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את השמנת ומעבדים לקבלת בצק חלק
- מרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה ודי דקה לתחתית התבנית
- דוקרים את הבצק ב4-5 מקומות בעזרת מזלג
- אופים כ15 דק עד שהבצק מזהיב
- מוציאים ומניחים בצד עד שהבצק בטמפרטורת החדר
- מכינים את הפקאן: קוצצים את הפקאנים ושמים בקערה
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- יוצקים את התערובת על גבי הבצק האפוי ומשטחים לשכבה אחידה
- אופים כ10 דק עד ששכבת הפקאן זהובה ומבעבעת קלות
- מצננים היטב וחותכים לקוביות
היי, אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום שיבולת שועל אם אין לי..והאם שיבולת שועל רגילה גם יסתדר פה?
אפשר פשוט ללא השיבולת
אפשרי לוותר על הקינמון?
כן
אפיתי הבוקר וזה ממכר ברמה אחרת. רציתי לדעת האם ניתן לשמור בהקפאה?
בהחלט ☺️ בקופסה אטומה להפריד את השכבות בנייר אפייה