שקשוקה ירוקה
שקשוקה ירוקה

כשהייתי חיילת, היינו יוצאות בערב או בשבתות לשבת איפה שהיה אפשר, שהיה קרוב לבסיס, מרחק קריאה. בסושי, במסעדת הפועלים עם הסנדביץ' קציצות או בבית הקפה שכבר מזמן שכחתי איך קוראים לו. שם אכלתי לראשונה בחיי שקשקה, ולא סתם שקשוקה, אלא שקשוקה ירוקה.

תמיד הייתי אכלית מעולה, נורא לא בררנית באוכל, ממש אוהבת הכל… אבל דווקא שקשוקה, בתור ילדה-נערה אף פעם לא הקליקה אצלי. לא מצא חן בעיני הקונספט בכלל, ופשוט התעלמתי באלגנטיות מקיומה של המנה.

לא יודעת מה קרה באותה שבת בבוקר, כשישבנו כל חבורת הבנות בבית הקפה הפסטורלי אי שם בשרון, אבל כשהבנות הזמינו שקשוקה ירוקה – אני טעמתי.

מאז אני חובבת שקשוקות ידועה, מכינה אותן המון, ואפילו משדרגת עם טוויסטים קטנים משלי כמו פסטה שקשוקה

אני עדיין זוכרת חסד נעורים, לשקשוקה ההיא, המנה שהתחילה את הכל, ששינתה לי את התדמית של השקשוקות, שקשוקה ירוקה אחת שטעמתי עם חברות בשבת בבית קפה, ונשארה אצלי עם טעם וזכרון של רגעי אושר של חיילת אחת שהייתי פעם.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 בצל

4 שיני שום

1 כרשה

1 פלפל ירוק חריף

3 כפות שמן זית

20 ג חמאה

300 ג עלי תרד שטופים היטב

300 ג אפונה עדינה

2-3 כפות גדושות גבינת שמנת

4-6 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גבינה מלוחה או פרזמן

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום, פורסים דק את הכרשה והפלפל החריף
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית וחמאה
  • מוסיפים את הבצל, שום, כרשה ופלפל חריף, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ4-5 דק עד שהבצל והכרשה מתרככים
  • מוסיפים את התרד ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק (אל תיבהלו מערמת התרד במחבת, הוא מתכווץ מאוד מהר)
  • מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד שהגבינה נמסה ועוטפת את כל הירקות שמחבת
  • מוסיפים את האפונה, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב
  • יוצרים גומות בתבשיל שבמחבת ושוברים אליהן את הביצים בזהירות
  • מבשלים על אש נמוכה עד שהחלבון מתמצק ומשנה צבעו ללבן (לוקח כ6-8 דקות)
  • מפזרים את הגבינה ומגישים מיד

 

הערות ושדרוגים:

  • כל ירק ירוק שאוהבים ילך פה (מנגולד, זוקיני, שעועית ירוקה וכו'…) אם משתמשים בירקות קשים (למשל ברוקולי או שומר) כדי לחתוך אותן קטן ולטגן אותם מספיק זמן בשביל שיתרככו
  • הפלפל החריף הוא לא חובה אבל בעיני מוסיף מאוד!
  • אני אוהבת להשתמש בגבינת שמנת כי אני לא רוצה שתהיה שלולית של נוזל במחבת… אני אוהבת את הרוטב של השקשוקה סמיך ויחסית יבש. מי שמעדיף יכול כמובן להשתמש במקום בשמנת לבישול.

 

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *