שבלולי פיצה
שבלולי פיצה

אני לא אשכח את הפעם הראשונה שיולי היה "מלך של שבת" בגן. התרגשתי כאילו זו החתונה שלו… לא הגזמתי בכלל… אני? מוגזמת? מה פתאום… הגעתי לגן עם כל כך הרבה כיבוד שכמעט שכחתי את הילד בבית… אבל מכל הדברים שהכנתי, ההצלחה הכי גדולה הייתה של שבלולי פיצה.

פאדיחה.

מכל העוגות והדברים המושקעים שהכנתי דווקא השבלולים? השבלולים האלו כל כך קלים שבקושי אני יכולה לקרוא להם מתכון… שבלולים מ4 מצרכים שלוקח 5 דקות להכין…

אבל האמת…? מי יכול לעמוד בפני שבלולי פיצה…? הכי קל, הכי פשוט (כמעט מטופש), אבל אין מה להגיד… זה הכי טעים… מה יכול להיות לא טעים בבצק עלים זהוב ופריך, רוטב פיצה ומלללא גבינה נמתחת?

אפשר להכין כמות גדולה של שבלולים ולשמור חלק במקפיא לעת הצורך (למרות שבהצלחה לכם עם לא לחסל את התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור…), או שאפשר לשמור במקפיא חבילת בצק עלים (על בסיס חמאה כן??) וקוביות של רוטב עגבניות ובעת הצורך להוציא אותם ולתקתק את השבלולים הממכרים האלו.

אהה ואתם ממש לא צריכים לחכות לתרוץ של קבלת שבת בגן (או ילדים) בשביל להכין את השבלולים האלו… כי שבלולי פיצה טובים זה עניין על זמני, רב גילאי, חוצה מגדרים ותרבויות…

זה פשוט הכי טעים. נקודה.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני אפייה שווים? נסו את המתכון שלי לבורקס מים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים איכותי על בסיס חמאה

 

מצרכים למילוי:

4-5 קוביות רוטב עגבניות של דורות

300 ג גבינות מגורדות שאוהבים (אני אוהבת להשתמש בשילוב של מוצרלה ופרמזן)

1/2 כוס זיתים פרוסים

 

להברשה:

ביצה

 

 

הוראות הכנה:

  • מוציאים את קוביות הרוטב של דורות לקערה
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ1/2 ס"מ
  • מורחים את הבצק ברוטב העגבניות של דורות
  • מפזרים גבינה מגוררת בשכבה אחידה על גבי הבצק עם הרוטב
  • מפזרים טבעות זיתים (או כל תוספת אחרת שאוהבים על הפיצה)
  • מגלגלים את הבצק מהודק לגליל ארוך (חשוב לגלגל את הדופן הארוכה של המלבן)
  • חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ1.5 ס"מ
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מסדרים את שבלולי הפיצה על התבנית
  • אופים עד שהשבלולים תפוחים זהובים ופריכים

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת פיצה עם זיתים, אבל כמו בפיצה אפשר לשחק עם התוספות ולשים מה שאוהבים (תירס, פטריות, בצל, וכו'…)
  • אפשר להוסיף למילוי גם תבלינים שאוהבים (אורגנו, בזיליקום טרי, קצת צ'ילי גרוס וכו'…)
  • אין לכם רוטב עגבניות של דורות? תוכלו להמיר אותו בכל רוטב עגבניות אחר שאתם אוהבים
  • המתכון בשיתוף דורות

 

Share:
  • 1019
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *