קרקר פיצוחים
קרקר פיצוחים

כשהייתי בהריון עם נורי היו לי בחילות נוראיות… זה היה לי זר, כי בהריון של יולי הרגשתי סבבה לגמרי, ופתאום, הריון שני… וואלה מרגישה ממש לא טוב. היה שבוע אחד שאני לא אשכח בחיים, שמתי בוקר אחד, התלבשתי והתארגנתי לעבודה, פתאום בבת אחת התחלתי להרגיש לא טוב, בחילה נוראית כזו שעושה חלושס… נשכבתי לרגע על הספה בסלון ולא קמתי ממנה שבוע. שבוע!

מה לא ניסיתי, כלום לא עזר, לא תרופות ולא תרופות סבתא, לא כל מיני מכשירים ותכשירים, לא שתייה ולא מקלחת כלום. הייתי סמרטוט. הדבר היחיד שהקל לי על הבחילה מעט היה קרקרים. מזל שאני חובבת קרקרים לא קטנה, ותמיד יש לי בבית איזה 2-3 סוגים של קרקרים…

אז, בבחילות של ההריון גיליתי את הקרקר פיצוחים והתאהבתי. חוץ מזה שהוא היה בין הדברים הבודדים שעזרו לי להרגיש טוב יותר, הוא טעים, טעים, טעים פריך ומתפצפץ ובונוס למי שרוצה: הוא טבעוני וללא גלוטן.

זה פשוט וכייפי להכנה, וזה הפך להיות אחד המתכונים שאני מכינה יחד עם הילדים. אוגוסט עכשיו, חם בחוץ ולילדים אין מסגרות… אז אתם מחפשים פעילות נחמדה לעשות עם הילדים ועל הדרך להרוויח צנצנת של הקרקרים הכי שווים… הגעתם למקום הנכון: קרקר פיצוחים!

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים שאפשר להכין עם הילדים? נסו את המתכון שלי לארטיקים ביתיים בקלי קלות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3/4 כוס פשתן טחון

1/2 כוס זרעי פשתן שלמים

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פרג

1.5 כוס זרעים שאוהבים (אני אוהבת לשלב כל מיני סוגים)

2-3 כפות גרגרי קימל

1 כף מייפל

1 כף שמן זית

1.5 כוס חלב אורז

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב
  • מניחים את הקערה בצד לכ1 שעה
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה ודקה
  • אופים כ35-40 עד שהקרקר פריך
  • מכבים את התנור ומשאירים את הקרקר בפנים לעוד כ 20-25 דק
  • מוציאים את הקרקר מהתנור ושוברים אותו בידיים

 

הערות ושדרוגים:

  • הפשתן הטחון הוא חשוב. הוא מה שמחזיק את הקרקר ושומר שהוא לא יתפרק אל תוותרו עליו!
  • אפשר להשתמש בכל זרעים שאוהבים (חמניה, דלעת, פרג, אבטיח וכו). אני הכי אוהבת לשלב כמה סוגים
  • אפשר להוסיף טעמים נוספים לקרקר: עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין, גרגרי שומר, צ'ילי גרוס לקצת חריפות וכו'.
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 4664
  • 2
  • 1

2 thoughts on “קרקר פיצוחים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *