קראק פאי טבעוני
קראק פאי טבעוני

"את בטוחה שזה טבעוני??" א' חברתי הטבעונית (השם האמיתי שמור במערכת) הסתכלה עלי בחשדנות. "נו נשבעת לך! זה קראק פאי טבעוני… אני הכנתי את זה! נראה לך שהייתי אומרת לך סתם?!"

כשהתקשרו אלי מקוואקר לפני כמה שבועות לספר לי על האתגר שלהם לקראת יום הטבעונות הייתי קצת סקפטית. באופן עקרוני (ואני כותבת את זה מנקודת המבט של בחורה לא טבעונית בכלל…) אני לא לגמרי מתחברת למנות מסוג "המבורגר ללא המבורגר" או "סטייק טבעוני".

הרי אפשר להכין אוכל טבעוני נהדר, בלי שהוא יצטרך להעמיד פנים שהוא אוכל בשרי נהדר. לא? נניח מה רע באיזו פסטה טבעונית נהדרת? מרק? תבשיל ירקות? ממולאים…?

אבל קוואקר התקשרו והציבו לי אתגר: "קחי מנה מפורסמת ותטבעני אותה".

אז למרות ההתנגדות העקרונית שלי למנות מהסוג הזה, כשמציבים לי אתגר אני עולה לטורים גבוהים ומתחילה להשתולל (קודם בראש, ואחר כך גם במציאות).

החלטתי לטבען את הקראק פאי המקורי  – פאי שעשוי מתחתית של עוגיית שיבולת שועל ומילוי של ביצים שמנת וסוכר. טבעוני זה לא.

קראק פאי טבעוני
קראק פאי טבעוני

אני לא אשקר. זו המנה שהייתי צריכה להכין הכי הרבה פעמים עד שהגעתי לתוצאה שרציתי. כאמור תחליפים טבעוניים זה לא הפורטה שלי, ואפייה טבעונית עוד פחות. בדקתי מצרכים שונים, הגדלתי והקטנתי כמויות, אפיתי אולי 5-6 פאים עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה ממנה ב100%. מה זה 100%… אכלתי חצי תבנית.

נחזור לא' חברתי הטבעונית, שטעמה פה כמה גלגולים של הקראק פאי הטבעוני שלי. כשהגשתי לה פרוסת מהתוצאה הסופית, ואחרי שהיא חקרה אותי ווידאה ביסודיות שאכן מדובר שמנה טבעונית לחלוטין… היא סיימה את הפרוסה שלה, ליקקה את הכפית ואמרה: "זה הקינוח הכי טעים שאכלתי בחיים".

 

רוצים עוד רעיונות למנות טבעוניות נהדרות? תנסו את המתכון שלי למרק עדשים כתומות מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לתחתית:
1.5 כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
6 כפות שמן קוקוס
4 כפות סוכר חום כהה
2 כפות סוכר לבן
1/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה

מצרכים למילוי:
1/2 כוס (100 ג) סוכר לבן
1/2 כוס (100 ג) סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס
1 כוס בננה מרוסקת למחית חלקה
1 כפית וניל
200 מל קרם קוקוס
3 כפות קורנפלור

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מכינים את העוגייה: בקערה שמים את כל מרכיבי התחתית ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • בידיים רטובות משטחים את התערובת על תבנית התנור לעובי של כ1/2 ס"מ, אין צורך להקפיד על הצורה של העוגייה
  • מכניסים לתנור לכ15-20 דק' עד שהעוגייה מזהיבה
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (משאירים את התנור דולק)
  • מכינים את תחתית הפאי: מפוררים את העוגייה לפרורים קטנים מאוד (מומלץ להעזר במעבד מזון או בלנדר מוט)
  • אם הפרורים יבשים מאוד, מוסיפים להם 1-2 כפות שמן קוקוס.
  • מעבירים את הפרורים לתבנית פאי או תבנית קפיצית
  • בעזרת תחתית של כוס מהדקים את הפרורים לתחתית התבנית ולדפנות
  • מעבירים למקפיא עד שהמילוי מוכן
  • מכינים את המילוי: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי המילוי, מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד במטרפה עד שהתערובת מסמיכה (המילוי צריך להיות בסמיכות כמו של קרם פטסייר או פודינג)
  • מוציאים את התבנית מהפריזר, יוצקים אליה את המילוי ומיישרים אותו לשכבה אחידה
  • אופים כ30 דק, עד שהמלית מקבלת גוון שחום יפה ומתייצבת
  • מצננים לחלוטין
  • מעבירים למקפיא לשעה
  • לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ובוזקים באבקת סוכר

 

הערות ושדרוגים:

  • המלח הוא חשוב כי הפאי כולו מתוק מאוד והמלח מאזן את המתיקות. אל תוותרו עליו בשום אופן!
  • בניגוד למתכונים רגילים, בגלל שהמתכון הזה טבעוני הייתי חייבת להוסיף מרכיבים שחוץ מטעם יתרמו גם למרקמים של הפאי. למרות שאני דוגלת בבישול חופשי, הפעם לכל מרכיב יש פה תפקיד! אל תוותרו על אף מרכיב….
  • המתכון בשיתוף קוואקר

 

Share:
  • 1412
  • 5
  • 0

5 thoughts on “קראק פאי טבעוני”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *