קציצות סלמון אסייאתיות
קציצות סלמון אסייאתיות

אני הרי קציצאית ידועה, חובבת קציצות, המקצצת המהירה במערב. תוכלו למצוא בבלוג אינספור של מתכוני קציצות: קציצות עם אפונה ושומרקציצות בבצל, קציצות עוף בכורכום ולימון, ויש עוד המון. באמת המון.

היום אחרי פסח, ושבועות וכל הארוחות הבשריות שהיו פה בשבועות האחרונים, חשקה נפשי דווקא בקציצות דג, ובכללי באוכל קצת קליל יותר, זה גם מתאים למזג האוויר שהתחמם קצת.

אז קבלו אותן במחיאות כפיים: קציצות סלמון אסייאתיות, עגולות שמנמנות, מתובלות והכי חשוב רכות ונימוחות באופן יוצא דופן, עם רוטב אסייאתי מושלם. אני אוהבת להגיש אותן עם אורז או איטריות ומלא ירוקים.

תזכרו מה אני אומרת לכם: קערית כזו עם קציצות זו התחלה נפלאה לסופ"ש.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

700 ג פילה סלמון ללא העור

1 בצל סגול

4 ס"מ ג'ינג'ר

1 צ'ילי אדום

1 כוס כוסברה

3 כפות מיץ ליים

2 כפות רוטב דגים

כף סוכר חום

1 כוס קורנפלור

 

לטיגון:

שמן תירס או שמן חמניות

 

מצרכים לרוטב:

3  שיני שום

5 ס"מ ג'ינג'ר

6 כפות רוטב דגים

1/2 כוס מיץ ליים

3  כפות סוכר חום

1 צ'ילי אדום

 

להגשה:

אורז לבן או איטריות

מלפפונים

בזיליקום וכוסברה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הרוטב: מגרדים על פומפייה דקה את השום והג'ינג'ר ושמים בקערית
  • מוסיפים לקערית את יתר המרכיבים של הרוטב ומערבבים עד שהסוכר נמס
  • מכינים את הקציצות: קוצצים את הסלמון דק בסכין (אפשר גם לבקש מהדייג שיטחן לכם את הסלמון או לטחון אותו בעצמכם במעבד מזון)
  • קוצצים דק מאוד את הבצל, ג'ינג'ר, צ'ילי וכוסברה
  • מערבבים את כל החומרים של כדורי הדג למעט הקורנפלור לתערובת אחידה
  • לאחר הערבוב מוסיפים 2-3 כפות קורנפלור
  • מכדררים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ
  • מגלגלים את הכדורים בקורנפלור הנותר, עד שהם מצופים באופן אחיד בשכבה דקה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק
  • מטגנים בשמן החם את הקציצות כשלוש דקות, מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג
  • מרכיבים את המנה: מניחים על צלחת אורז או איטריות, מפזרים פרוסות מלפפון, עלי בזיליקום וכוסברה
  • זולפים מעל את הרוטב ומערבבים היטב

 

הערות ושדרוגים:

  • הקציצות האלו הכי טעימות מסלמון, אך ניתן להכין אותן מכל פילה דג טרי שאתם אוהבים
  • אני אוהבת לקצוץ את את הסלמון ביד. אפשר כמובן גם לטחון אותו, ואפשר גם לשלב חצי קצוץ וחצי טחון.
  • החריפות של הצ'ילי פה מאוד מעודנת! אפשר כמובן לפי הטעם להוריד אותו לגמרי או להוסיף עוד
Share:
  • 1753
  • 5
  • 2

5 thoughts on “קציצות סלמון אסייאתיות”

  1. הקציצות מעולות. אבל ממש! ובכלל מאוד אוהבת את המתכונים שלך. יש אפשרות לאפות במקום לטגן לדעתך? אם כן, איך? תודה רבה!

    1. ראשית תודה רבה (:
      לענייננו: אפשר לאפות במקום לטגן, אם כי התוצאה לא תהיה בדיוק אותו דבר… אבל אם את מעוניינת לחסוך את הטיגון מה שעושים זה משמנים את הקציצות היטב מכל הצדדים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ15 דק (אני ממליצה במחצית הזמן להפוך אותן)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *