קציצות דגים עם צ'טני מנגו
קציצות דגים עם צ'טני מנגו

קציצות דגים עם צ'אטני מנגו

מצרכים לקציצות:

600 גרם פילה דג לבן טחון ללא העור

1/2 צרור כוסברה

1 בצל לבן בינוני

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לצ'אטני:

4 כפות שמן זית

3עלי דפנה

1 כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי שומר

1 כפית זרעי חרדל

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית כורכום

3/4 כפית שטוחה קינמון

1 בצל לבן גדול

6 ס"מ שורש ג'ינג'ר

5 שיני שום

1 פלפל צ'ילי אדום מנוקה מחרצנים

3 מנגו בינוניים בשלים

4 כפות סוכר חום

1 כפית רכז תמרינדי

3/4 כוס מים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה קצוצה

צ'ילי אדום פרוס

גרגרי רימון

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הצ'אטני: בסיר קטן מחממים את השמן והתבלינים ומטגנים 2-3 דקות.
  • קוצצים דק את הבצל, ג׳ינג׳ר, שום, צ׳ילי.
  • מוסיפים לסיר ומטגנים כ5-6 דקות.
  • קולפים את המנגו חותכים אותו לקוביות בגודל של כ-1 ס״מ ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30-40 דק עד שהמים מתאדים והמרקם נהיה סמיך ודביק כמו של ריבה.
  • מסירים מהלהבה ומניחים להצטנן.
  • מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הבצל, כוסברה ושום ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הדג, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • בידיים משומנות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
  • מחממים במחבת רחבה שמן זית.
  • כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות.
  • מסדרים את הקציצות בצלחת, מניחים כפית גדושה של צ׳אנטי על כל קציצה מפזרים על כל קציצה מהכוסברה, צ׳ילי ורימון.

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *