תמיד אהבתי דגים. מכל הסוגים והמינים מבושלים, מקוצצים או נאים. וקציצות כידוע אני אוהבת במיוחד. אז תבינו לבד כמה חיבה יש לי למנות של קציצות דגים ואני משתדלת להוסיף לרפרטואר שלי עוד ועוד כאלו…
כמו הרבה אנשים לקח לי זמן להתחיל להכין דגים בבית ולגבי קציצות דגים?? בכלל לא היה על מה לדבר. עוד לפני החשש שלי מלבשל אותם, היה החשש שלי מלקנות אותם, כי איפה אני אקנה? ואיך אני אדע איזה לקנות? ואיך אני אדע שהם טריים?
ביום שמצאתי חנות דגים מעולה, כל החששות התנדפו והתחלתי לבשל דגים בבית, מכל הסוגים, מכל המינים וכמובן שגם קציצות דגים.
היום אני משתדלת להכין דגים בבית לפחות פעם בשבוע. למזלי כולם פה בבית כולל יולי (שהוא בן שנתיים וחצי!) אוהבים דגים.
השילוב של דגים עם עגבניות ושומר הוא שילוב קלאסי שאפשר למצוא בהמון מנות ממרקים ועד רטבים של פסטה, את הגרסה הזו של קציצות דגים בסיר של עגבניות ושומר אני אוהבת במיוחד. היא יחסית מהירה, היא קלה להכנה, והיא כל כך כל כך טעימה! הירקות מתרככים והטעם שלהם נהיה מרוכז, ממש מתקתק שמקבל קונטרה יפה מהקציצות המתובלות.
אני מגישה את הסיר בדרך כלל עם פסטה או אורז.
אז תכינו, תספרו לי איך יצא, ואל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
רוצים עוד רעיונות לקציצות דגים? נסו את המתכון שלי לקציצות דגים ברוטב אדום
מצרכים לקציצות:
700 גר' פילה דג לבן טרי טחון
חצי צרור כוסברה
1 בצל לבן קטן
2 שיני שום
2\1 פלפל ירוק חריף
2\1 כפית פלפל לבן
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
מצרכים לסיר:
4-5 כפות שמן זית
1 כף זרעי שומר
4-5 שיני שום
1 בצל לבן
1 כרשה
2\1 פלפל ירוק חריף
2 שומר גדולים
3 כוסות עגבניות שרי
2\1 כפית פלפל לבן
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הדג הטחון בקערה
- במעבד מזון טוחנים את הבצל שום הכוסברה והפלפל
- מוסיפים את מחית התיבול לקערה עם הדג
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
- בנתיים מכינים את הסיר: קוצצים את השום והבצל ופורסים את הכרשה והפלפל החריף לטבעות דקות
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את זרעי השומר, שום, בצל כרשה ופלפל חריף ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
- חותכים את השומר ל8\1 לאורך
- מוסיפים לסיר את השומר והעגבניות ומערבבים
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דק
- מוציאים את תערובת הדג מהמקרר ויוצרים קציצות שמנמנות ופחוסות
- במחבת נפרדת מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ-2 דק מכל צד עד שהן מזהיבות היטב
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר עם העגבניות והשומר ומבשלים כ10 דק
- מומלץ (אם כי לא חובה) לפני ההגשה להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ10 דק להשחמה קלה
הערות ושדרוגים:
- אפשר להכניס את הקציצות לרוטב גם בלי לטגן, אולם אז יש לדאוג שיש בסיר מספיק נוזלים בשביל שהקציצות יתבשלו כמו שצריך.
- אפשר להוסיף לסיר גם 1-2 כפות של ערק או אוזו להעצמת הטעם האניסי
- דגים אוהבים שמיר… קציצות דגים גם אוהבות שמיר…אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם שמיר
- אפשר להשתמש ב6-8 עגבניות גדולות במקום העגבניות שרי