קציצות בשר ברוטב רימונים
צילום: אפרת ליכטנשטט

קציצות ברוטב רימונים:

מצרכים:

לקציצות:

750 ג' בשר טחון

1 צרור כוסברה

1 בצל סגול

3 פרוסות לחם

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

לירקות:

5 גזרים

10 בצלצלי שאלוט

 

מצרכים לרוטב:

4\1 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון

6-7 ס"מ שורש ג'ינג'ר

5-6 שיני שום

2 כפות סוכר חום

1 ליטר מיץ רימונים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה קצוצה

גרגרי רימון

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה
  • מרטיבים את הלחם וסוחטים אותו היטב
  • שמים במעבד מזון את הלחם, בצל והכוסברה וטחנים לתערובת פירורית ואחידה
  • מוסיפים את תערובת התיבול לקערה עם הבשר
  • מוסיפים את הביצים מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר והשום וקופלים את בצלי השאלוט
  • בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצלי שאלוט ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
  • קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ4 ס"מ
  • בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מסדרים את הגזרים וכדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב
  • מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה
  • מבשלים כ45 דק על אש נמוכה (באמצע זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב).
  • לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה וגרגרי רימון
Share:
  • 8113
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *