קממבר אפויה עם אוכמניות ופקאן
קממבר אפויה עם אוכמניות ופקאן

קממבר אפויה זה פלא. המעטפת שלה נשמרת גם באפייה, אבל הפנים שלה נמס, מותך ונמתח, נמס בפה במרקם קטיפתי, עם טעם עוקצני קטן ושובב כמו שרק קממבר טובה יודעת.

מה שנחמד, זה שבכלום עבודה, ובכמעט כלום מצרכים, מקבלים מנה, מה שנקרא מיליון דולר. מנה שנראית משגע, טעימה בטרוף, מפנקת, מיוחדת.

בדיוק מהסיבות האלו, קממבר אפויה זו מנה מושלמת בעיניי לאירוח, או לדייט ביתי. נשנוש שווה ליד איזה דרינק, מנה שמכינים ברגע, אבל מתענגים עליה כל הערב.

אז בין אם אתם מאלו שחוגגים את וולנטיין, או אלו שחושבים שזה יום קיטשי ומיותר, היום אני ממליצה לכם להשכיב את הילדים מוקדם (או לשלוח אותם לסבא וסבתא), לגרש את השותפים לדירה (או לשלוח אותם לסבא וסבתא), לקבוע דייט במרפסת או על הספה בסלון עם מי שאתם אוהבים, להוציא בקבוק יין וגבינת קממבר אפויה.

לא צריך יותר כלום.

 

רוצים עוד רעיונות למנות להערב? תנסו את המתכון שלי לסשימי סלמון ב3 דק

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 גבינת קממבר

2 כפות שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות עלי טימין טרי מופרדים מהגבעולים

חופן אוכמניות

חופן פקאן

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מניחים את הקממבר בתבנית
  • בעזרת סכין חדה חורצים מרובעים בחלקה העליון של הקממבר
  • מזלפים כף שמן זית וכף דבש על הקממבר, ובוזקים במלח, פלפל ועלי טימין
  • עורמים על הקממבר את האוכמניות והפקאן
  • זולפים את יתרת השמן והדבש
  • מכניסים לתנור לכ15-20 דק
  • מוציאים מהתנור ומגישים מייד. מומלץ להגיש עם קרקרים או לחם

 

הערות ושדרוגים:

  • בגרסה הכי פשוטה, מכינים את הקממבר רק עם דבש, טימין, מלח ופלפל. זו לגמרי אפשרות, אבל אם תשאלו אותי האוכמניות הפקאן והזליף של השמן זית משדרגים אותה פלאים..
  • הכי הכי הכי טעים זה להשתמש בקממבר, אבל אם אתם ממש מתעקשים אפשר גם להשתמש בגבינת ברי (אני לא אגלה), רק תדאגו שזו גבינת ברי ארוזה, ולא כזו שחותכים לכם במשקל (אתם חייבים גבינה שהמעטפת שלה שלמה, גבינה עם מעטפת חתוכה תיזל באפייה לכל הצדדים ואתם תשארו עם שלולית)
Share:

1 thought on “קממבר אפויה עם אוכמניות ופקאן”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *