קארי מושלם מ-5 מצרכים
קארי מושלם מ-5 מצרכים

אני חולת קארי. מתה על קארי. ושנים חששתי להכין קארי בבית, בעיקר כי זה היה נראה לי מסובך בטרוף. אז בואו אני אקצר ואגיד את השורה התחתונה: יש לי מתכון של קארי מושלם עם טריק, מכינים אותו ב5 דקות מ5 מצרכים והוא טעים להתעלף.

קארי טוב צריך להיות מאוזן בטעמים, חריף אבל לא מדי, מלוח, מתקתק, סמיך בדיוק במידה הנכונה… זה לא תמיד פשוט.

נכון, אפשר היום לקנות מחיות קארי מוכנות נהדרות בהרבה מקומות, אבל המחיות האלו לא תמיד קולעות לצורך שלי… למשל הן חריפות מאוד והילדים שלי לא אוכלים מהן.

זה היתרון של להכין קארי בבית! אפשר לשלוט על הטעמים, על המרכיבים ולהגיע לתוצאה מדוייקת לטעם ולצורך שלכם. אבל בשביל להגיע לדיוק הזה צריך להשקיע, איזון טעמים זה דבר מורכב.

שלא תטעו, אני מכינה קארי מושקע בבית, אני מתה על זה! אבל כשצריך לתקתק ארוחה זריזה, אני מכינה את המתכון הזה, של קארי מושלם מ5 מצרכים עם קוביות תיבול קפואות שאני שומרת תמיד במקפיא – פטנט שמפשט את כל תהליך ההכנה והאיזון של הקארי.

לא תאמינו כמה זה פשוט, מוכנים?

רוצים עוד רעיונות למנות קלילות שמכינים על הדרך? תנסו את המתכון שלי לקסדייה תרד וגבינה

 

מצרכים:

4 פילה דג טרי

 

מצרכים לקארי:

2-3 כפות שמן תירס או חמניות

1 בצל לבן גדול

4 קוביות כורכום טרי דורות

4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות

2 קוביות כוסברה קצוצה דורות

4 קוביות שום חריף דורות

500 מ״ל קרם קוקוס

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה

אורז לבן

 

הוראות הכנה:

– חותכים את הדג לקוביות בגודל של כ-5 ס״מ

– קולפים וקוצצים דק את הבצל

– במחבת גדולה מחממים שמן

– כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ3-4 דק עד שהוא נהיה שקוף

– מוסיפים את כל קוביות התיבול של דורות ומטגנים כ2-3 דק נוספות

– מוסיפים קרם קוקוס, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה

– מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים כ10-12 דק

– מגישים עם אורז לבן וכוסברה

 

הערות ושדרוגים:

– אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים. אני תמיד ממליצה על אכין טריים (ולא קפואים)

– אפשר להחליף את הדג בטופו, עוף או ירקות

– אם רוצים קארי חריף יותר אפשר להוסיף צ׳ילי קצוץ כשמוגנים את הבצל

– במקום אורז לבן אפשר להגיש עם איטריות שאוהבים

– המתכון בשיתוף דורות

Share:

1 thought on “קארי מושלם מ-5 מצרכים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *