פסטה חורפית עם בשר מפורק ואפונה
פסטה חורפית עם בשר מפורק ואפונה

כבר תקופה ארוכה שאנחנו אובססיבים על אורז לבן פה בבית… שאר הפחמימות קצת נדחקו הצידה, מין תקופה כזו… ואז נחת אצלי מארז עם כל מיני פסטות של ברילה, ואמרתי יאללה, היום מכינים פסטה. היה קצת קר, ועל הכיריים כבר התבשלה לה חתיכת בשר עם יין וירקות שורש, כי אני תכננתי בכלל על צלי עם אורז לבן… אז עשיתי את הדבר הראשון שעלה לי  לראש עשיתי 1+1,לקחתי את הפסטה לכיוון חורפי יותר, שידכתי את הצלי לפסטה למה שיקרא מעתה: פסטה חורפית עם בשר מפורק!

זו מנה נהדרת, הבשר בבישול ארוך מתרכך, וסופג טעמים, נכון, צריך פה סבלנות כי לוקח לו זמן לבשר, אבל גם ככה קר בחוץ, והסיר המהביל הזה על הכיריים מחמם ומפיץ ריח שאפשר להשתגע…

בישלתי את הפסטה, ונזכרתי כמה טעים זה פסטה, פשוט פסטה. הוספתי אותה, אתה הפסטה הטעימה הזו לסיר עם הרוטב שהצטמצם בנתיים, והבשר המפורק ונזכרתי שלפעמים כל מה שצריך זו צלחת טובה של פסטה.

 

 

 

רוצים עוד רעיונות למנות פסטה נהדרות? נסו את המתכון שלי לפסטה שמנת פטריות מושלמת

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

750 ג אונטריב בגוש

1 בצל

3 שיני שום

3-4 גבעולי סלרי

2 גזר

4-5 פטריות פורצ'יני מיובשות

2 כוסות יין אדום

1 עלה דפנה

1 כפית סוכר

1 כוס אפונה קפואה

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

1 חבילת פסטה שאוהבים מבושלת לפי הוראות היצרן

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל, השום והגזרים, פורסים דק את גבעולי הסלרי
  • שמים את הפטריות המיובשות בקערית קטנה עם מים רותחים ומשרים אותן כ10 דק
  • מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב
  • ממליחים ומפלפלים את הבשר היטב מכל הצדדים
  • כשהשמן חם צורבים בו את הבשר כ3 דק מכל צד עש שהוא משחים קלות
  • מוציאים את הבשר לצלחת
  • לאותו הסיר (אין צורך לשטוף) מוסיפים את הבצל, שום, גזר וסלרי, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהבצל הופך לשקוף
  • מסננים את הפטריות ממי ההשרייה ושומרים את המים בצד
  • קוצצים דק את הפטריות, מוסיפים לסיר ומערבבים
  • מחזירים את הבשר לסיר
  • מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ונותנים לו להתבשל כ3-4 דק עד שהאלכוהול מתאדה
  • מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
  • מוסיפים סוכר, עלה דפנה, מלח ופלפל ומערבבים
  • מביאים את לרתיחה
  • כשהסיר רותח, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ4 שעות
  • בתום ה4 שעות מוציאים את הבשר מהסיר ומעבירים לתבנית
  • מגבירים את הלהבה וממשיכים לבשל את הנוזלים שבסיר על להבה גבוהה עד שהם מצטמצמים ל1/3 מהכמות המקורית
  • בנתיים בעזרת 2 מזלגות (או בעזרת הידיים) מפרקים את הבשר לסיבים ארוכים
  • כשהרוטב מצומצם מחזירים את הבשר המפורק לסיר, מוסיפים את האפונה מערבבים ומבשלים יחד כ2-3 דק
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים
  • מעבירים לצלחת הגשה ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • אני מאוד אוהבת להשתמש פה באונטריב, זה נתח נהדר לבישול ארוך! הוא רך וטעים ולא שומני מדי… מי שמעדיף יכול להשתמש פה בנתחים אחרים שמתאימים לבישול ארוך, שפונדרה למשל גם תעשה פה יופי של עבודה
Share:
  • 6216
  • 0
  • 6

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *