פאן קון טומאט - הטאפאס המושלם
פאן קון טומאט - הטאפאס המושלם

יש משהו כייפי במיוחד בטאפאס. המון צלחות קטנות שממלאות את השולחן, ביסים קטנים ומגוונים, כוס יין, חגיגה.

טאפאס זה גם קונספט מושלם לאירוח, צלחת גדולה ועליה ביסים אישיים, כל אחד לוקח לעצמו.

את הגרסה הזו של פאון קון טומאט (לחם עם עגבניה בתרגום חופשי) אפשר למצוא בכל מיני שמות בכל מיני מדינות, באיטליה למשל קוראים לזה ברוסקטה או קרוסטיני.

זו מנה פשוטה פשוטה וטעימה, כל היופי שלה בפשטות. זו מנה שנועדה להחיות מחדש לחם ישן, מהמצרכים הכי בסיסיים.

יש המון סוגים של טאפאס, והמון גרסאות לפאן קון טומאט, אבל אני? אני אוהבת את זו במיוחד.

 

מצרכים:

1 בגט או לחמנייה ארוכה לבנה

2 שיני שום כתושות

4 עגבניות

שמן זית

1 חבילה אנשובי

חופן זיתי קלמטה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • פורסים את הבגט באלכסון לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • בקערית מערבבים 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות וחצי עגבנייה מגוררת בפומפייה, מלח ופלפל שחור
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות הלחמניה
  • מורחים את פרוסות הלחמנייה בתערובת השמן-שום-עגבניה
  • אופים כ-10 דק עד שהבגט זהוב
  • חותכים את העגבניות לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
  • מגלענים את הזיתים ומוסיפים לעגבניות, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב
  • מוציאים את הבגט מהתנור ומסדרים על צלחת הגשה
  • עורמים תלולית מסלט העגבניות על גבי כל פרוסת בגט
  • על גבי העגבניות מסדרים פרוסות של אנשובי

 

הערות ושדרוגים:

  • כל לחם לבן יעשה פה עבודה נהדרת. אפשר כמובן להשתמש בלחם לא לבן אבל קחו בחשבון שהתוצאה תצא מעט כבדה יותר.
  • אפשר להוסיף לעגבניות קצת פלפל חריף קצוץ
  • לתוספת רעננות אפשר (ואפילו מומלץ) להוסיף לעגבניות בזיליקום או עירית קצוצה
  • לשדרוג המנה אפשר לקצות יחד עם העגבניות גם פלפל קלוי וקלוף אחד
  • לגרסה טבעונית: פשוט מוותרים על האנשובי

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *