כבר סיפרתי פה על האובססיה שיש אצלנו בבית עם זיתים… אבל למרות האובססיה, באופן מפתיע אני לא מבשלת המון עם זיתים… אני אופה עם זיתים (לחם, פשטידה, פוקאצ'ה, מאפה גבינות זיתים וארטישוק…), אנחנו מנשנשים את הזיתים סתם ככה בארוחת ערב ליד החביתה, או אחר הצהרים ליד הבירה… אבל אני לא מרבה לבשל עם זיתים.
אני קופצת רגע לסוף. בישלתי עם זיתים… הכנתי תבשיל של עוף עם זיתים ושומר, ברוטב עם לימון כבוש ותבלינים. מיקה שהייתה פה טעמה ואמרה שזה הדבר הכי טעים שהכנתי ביום צילום אי פעם… ואפשר לסמוך עליה בעניין הזה, כי היא פה כל יום צילום…
אז במקום להצטער על שנים אחורה שבהן פספסתי את התענוג של זיתים מבושלים, אני עם הפנים קדימה, שמחה שגיליתי את התגלית הנהדרת הזו (גם אם קצת באיחור…), ומעכשיו המתכון הזה מקבל מקום של כבוד בארסנל המתכונים שלי, כי הוא באמת יצא טעים להשתגע, עם עוף רך ועסיסי, שומר מבושל שזה דבר נהדר בפני עצמו, הזיתים המבושלים הנהדרים, והכל עטוף ברוטב חמצמץ של לימון כבוש, כורכום ופפריקה.
תענוג.
מצרכים:
8 פולקעס
3 שומר
מצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
6 שיני שום
3 גבעולי סלרי
1 פלפל ירוק חריף
2-3 עגבניות
2 כוסות זיתים מגולענים
1 כף גדושה לימון כבוש
1-2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
להגשה:
מיץ מ1/2 לימון
כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- חותכים את השומר לרבעים לאורך
- פורסים את השום, סלרי והפלפל החריף
- קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות
- בסיר שטוח ורחב שמים את השמן זית, פפריקה, כורכום וכמון ומטגנים כ2 דק
- מוסיפים שום סלרי ופלפל חריף ומטגנים כ2-3 דק נוספות
- מוסיפים את הפולקעס וצורבים אותן היטב מכל הצדדים
- מסדרים את רבעי השומר בין הפולקעס
- מוסיפים עגבניות, זיתים ולימון כבוש
- מוסיפים מים, מלח ופלפל ומערבבים
- מביאים לרתיחה, מכסים מנמיכים להבה ומבשלים כ1 שעה
- בסיום הבישול מוסיפים מיץ לימון ומפזרים כוסברה קצוצה
הערות ושדרוגים:
- הרוטב הזה של השומר והזיתים הוא נהדר ומתאים לכל מיני דברים… היום הכנתי אותו עם עוף, אבל אפשר להחליף את העוף בפילה של דג או בקציצות.
- מי שאוהב חריף יכול בכייף להגביר פה את החריפות…
- המתכון בשיתוף זיתא
מתי הזייתים נכנסים לסיר?
יחד עם העגבניות והלימון הכבוש
פשוט מעולה! סופר פשוט וטעים בטירוף. הילדים והמבוגרים טרפו.