עוף עם בטטות בתנור שילדים אוהבים
עוף עם בטטות בתנור שילדים אוהבים

עוף עם בטטות בתנור זו מנה מנצחת אצלי בבית.

כשיולי היה בשלב של אוכל מרוסק, חיפשתי אלטרנטיבות למרק עוף המשעמם שתמיד מכינים לפעוטות. האמת שיולי אף פעם לא השתגע על המרק הזה (חוץ מבפעם האחת שהכנתי לו את המרק מציר של ראמן והוא טרף את כל הסיר)… וגם אני חושבת שחשוב (וזה חשוב לי עד היום) ללמד את הילדים שלי לאכול מגוון. חיפשתי מנות טעימות, מגוונות, בריאות, שיהיו טובות גם בריסוק וגם אחר כך כאוכל ילדים.

אחת המנות הראשונות שצלחה את מבחן הטעימה של יולי, הייתה המנה הזו של עוף עם בטטות בתנור. היא טעימה, מתקתקה, אפשר לרסק אותה למחית נהדרת או לאכול ככה (בינינו זה כל כך טעים שצריך להתאפק לא לאכול חצי תבנית ישר מהתנור).

אל תבהלו. נכון, יש פה מרכיבים שלכאורה הם לא מרכיבים קלאסים של ילדים… נגיד ג'ינג'ר… אבל תסמכו עלי כשאני אומרת זו מנה שאני עוד לא פגשתי ילד שטעם ולא אהב.

והבונוס? הכל מכינים בכלי אחד. 5 דק עבודה, 40 דק' בתנור ויש לכם מנה מנצחת.

 

רוצים עוד מתכונים שילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי לספגטי מיט בולס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

8 פולקעס

4 בטטות גדולות

 

מצרכים לתיבול:

3 כפות שמן זית

3 כפות מייפל

3 כפות רוטב סויה

מיץ לקליפה מגורדת מחצי תפוז

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • שוטפים היטב את הבטטות וחוצים אותן לאורך
  • שמים את הבטטות החצויות והעוף בתבנית תנור
  • קולפים את השום והג'ינג'ר וקוצצים דק (אפשר גם לגרד בפומפייה דקה)
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית
  • יוצקים את הרוטב לתבנית עם העוף והבטטות ומערבבים עם הידיים היטב, עד שהעוף והבטטות מצופים ברוטב היטב מכל הכיוונים
  • מסדרים את העוף והבטטות בשכבה אחת בתבנית, אני ממליצה להניח את הבטטות עם הצד החתוך כלפי מטה
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דק
  • מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל20-25 דק נוספות עד שהעוף משחים

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת את המנה עם פולקעס ובטטות. זה נורא ידידותי לילדים. אפשר כמובן להשתמש גם בכרעיים, או בעוף שלם (אז צריך להתאים את זמן הצלייה), ואפשר להוסיף לבטטות גם תפוחי אדמה, בצלצלים או ירקות שאוהבים.
  • אם מכינים את המנה לתינוקות/פעוטות בשלב האוכל המרוסק אפשר להפחית בתיבול (כל אמא והאג'נדה שלה…) ואחרי הצלייה למעוך את הבטטה לפירה ואת העוף לפרק לשרוכים, או לטחון את שניהם יחד (את הבטטח אני ממליצה בלי הקליפה).

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *