עוף בלימון
עוף בלימון

עוף בלימון הוא קלאסיקה, כמעט קלישאה, מין מנה שיש בכל תפריט של מסעדה אסייתית, מנה שאוכלים בדוכן האסייתי המטונף בקניון, מנה שיש לה ניחוח 80's  – קצת נוסטלגי וקצת מיושן.

אני מתה על אוכל חמוץ! אני חושבת שמכל הטעמים, אם הייתי צריכה לבחור רק אחד, הייתי בוחרת חמוץ. ולכן, עוף בלימון היא מנה שחביבה עלי במיוחד. אני לא צריכה שום תוספות, שדרוגים או פנפונים בעוף בלימון… אל תוסיפו לי ליצ'י לרוטב, לא גמבה, לא בצל. לא רוצה עוף על שיפודים עם רוטב הדרים בצד. גם לא רוצה שניצל ברוטב לימון.

אני רוצה עוף בלימון קלאסי, הכי פשוט (במלעיל). אבל אם פשוט וקלאסי אז הוא חייב להיות מוכן בדיוק בדיוק. אי אפשר לחפף.

המתכון הזה הוא סופר פשוט. המרכיבים די בסיסים, ותהליך ההכנה באמת לא קשה. המנה שיוצאת טעימה פי אלף מכל עוף שאכלתם במסעדה אסייתית או דוכן בקניון.

הילדים ילקקו את האצבעות, המבוגרים גם, ואל תשכחו לתייג אותי כי אם יש עוף בלימון אני באה אליכם לאכול, אני פשוט לא מתאפקת.

 

רוצים עוד מתכונים שהילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי ללביבות עוף ותירס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

עוף בלימון
עוף בלימון

 

מצרכים:

2 חזות עוף שלמים (לא שניצל!)

2 כפות סויה

1/2 כפית שמן שומשום

1 ביצה

 

לציפוי:

3/4 כוס קורנפלור

 

לטיגון: שמן תירס או חמניות

 

לרוטב:

2 כפות שמן תירס או חמניות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי

3 שיני שום

3 כפות סוכר

1 כוס מים

2 כפות רוטב סויה

מיץ וקליפה מ2 לימונים

1 כפית שמן שומשום

1 כפית גדושה קורנפלור

 

להגשה:

בצל ירוק

אורז לבן

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את חזות העוף לקוביות בגודל של כ2 ס"מ ומניחים בקערה
  • מוסיפים לקערה את הסויה ושמן השומשום מערבבים, מכסים, ומכניסים למקרר ל20 דק לפחות
  • מוסיפים לעוף את הביצה ומערבבים היטב
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כך שקוביות העוף מצופות היטב מכל הצדדים (זה מעט דביק וזה בסדר!)
  • בווק או מחבת רחבה מחממים שמן בגובה של כ2 ס"מ
  • מטגנים את קוביות העוף בשמן החם כ3-4 דק עד שהציפוי פריך וזהוב (אני ממליצה לא לטגן את כל הכמות בבת אחת אלא לחלק את הטיגון לכמה סבבים)
  • מוציאים את קוביות העוף המטוגנות לצלחת עם נייר סופג
  • מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים דק את הג'ינג'ר והשום
  • בווק או מחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן
  • כשהשמן חם מטגנים את הג'ינג' והשום כ1-2 דק
  • מוסיפים סוכר סויה ומים ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים מיץ וקליפת לימון ושמן שומשום ומבשלים כ1 דקה נוספת
  • מדללים את כפית הקורנפלור במעט מים קרים ומוסיפים לרוטב, מבשלים כ2-3 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך
  • מוסיפים את קוביות העוף לרוטב ומבשלים תוך ערבוב כ2 דקות, עד שהעוף מזוגג היטב ברוטב
  • מגישים עם אורז, לפני ההגשה מפזרים על העוף בצל ירוק

 

הערות ושדרוגים:

  • משרים את העוף והסויה 20 דק לפחות. אפשר כמובן ואפילו כדאי להשרות יותר זמן..
  • לגרסה טבעונית: מחליפים את העוף בקוביות טופו ומוותרים על הביצה בציפוי
  • קצת צ'ילי קצוץ יהיה נהדר ברוטב, אם זורמים אצלכם על חריפות אז אני ממליצה..

 

Share:

5 thoughts on “עוף בלימון”

      1. אפשר לוותר על הטיגון של העוף, ולוותר על הציפוי ☺️ פשוט להכניס את חתיכות העוף לתוך הרוטב ולבשל אותן עד שהעוף מוכן מבפנים

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *