עוף באננס של ין ינג
עוף באננס של ין ינג

ין ינג הייתה המסעדה הראשונה של אבא שלי, הבייבי שלו (אפילו לפני). אני גדלתי במסעדה הזו, שהייתה בשדרות רוטשילד מטרים ספורים מהבית שלנו. היינו מבלים שם המון… אוכלים שם ארוחות משפחתיות, הולכים לבקר את אבא בעבודה, היינו מבלים איתו שם שעות.

למטבח היה אסור להיכנס… הייתה שם אש גלויה, חום איימים ווקים התננופפו באוויר בקצב מסחרר… אז היינו מתרוצצות רק בפלור, עוברות בין החדרים הפרטים, יושבות על הבר ומשחקות עם מטריות של קוקטיילים וזוללות פקאנים מסוכרים, עומדות בעמדת המארחת ו"עוזרות" לקבל את פני האורחים או מגלגלות בשובבות עגלות דים סם ריקות.

אני זוכרת את כל המנות בתפריט, זוכרת את הטעם של כל אחת מהן. זוכרת בדיוק גם אילו מנות היו האהובות עלי… ויש לא מעט כאלו. האוכל של ין ינג הוא ממש טעם הילדות שלי.

אל תבקשו ממני לבחור רק מנה אחת שהיא ה"אהובה עלי ביותר" כי זה פשוט בלתי אפשרי, אבל עוף באננס זו בהחלט מנה שתיכנס לרשימה.

מקווה שתאהבו אותה כמוני

 

רוצים עוד מתכונים מין ינג? נסו את המתכון שלי לנודלס עם עוף ופטריות כמו בין יאנג

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

2 חזות עוף שלמים

1 חלבון

1 כף קורנפלור

1 כף סויה

1 כפית סוכר

1כפית ג'ינג'ר מגורד

1/2 כפית שום כתוש

 

לטיגון:

שמן תירס או חמניות

קורנפלור

 

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן תירס או חמניות

1 בצל

3-4 גבעולי סלרי

1/2 אננס

4 כפות מים

3 כפות סוכר

4 כפות מיץ לימון

1 כף סויה

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

מלח

פלפל שחור

1 כף קורנפלור מדוללת ב2-3 כפות מים קרים

 

להגשה:

בצל ירוק ו/או צ'ילי פרוס

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של כ 2 ס"מ ומעבירים לקערה
  • מוסיפים לקערה עם העוף את כל חומרי המשרה ומערבבים היטב
  • מכסים ומניחים במקרר לכ30 דק
  • חותכים את הבצל לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • פורסים את גבעולי הסלרי לפיסות אלכסוניות באורך של כ3 ס"מ
  • קולפים את האננס וחותכים לקוביות
  • מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים מים, סוכר, מיץ לימון, סויה, מלח ופלפל (אם השתמשתם למתכון באננס משימורים, אני ממליצה להוסיף לרוטב גם כ4-5 כפות מהמיץ של האננס)
  • בווק או במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן
  • כשהשמן חם מטגנים בו את קוביות העוף כ4-5 דק עד שהן מזהיבות מעט מכל הצדדים
  • מוציאים לצלחת
  • לאותה מחבת (אין צורך לשטוף) מוסיפים את השום הכתוס והג'ינג' ומטגנים תור ערבוב כ1 דקה
  • מוסיפים את הבצל ומערבבים
  • מוסיפים את הסלרי והאננס ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ2 דק נוספות תוך ערבוב
  • יוצקים את הרוטב למחבת ומביאים לרתיחה
  • מחזירים למחבת את העוף ומוסיפים את הקורנפלור המדולל
  • מערבבים ומביאים לרתיחה
  • מבשלים יחד תור ערבוב עדין כ2 דק עד שהרוטב מסמיך מעט
  • לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק
  • מגישים עם אורז לבן

 

הערות ושדרוגים:

  • לגרסה טבעונית מחליפים את העוף בטופו
  • לגרסה ללא גלוטן משתמשים בסויה ללא גלוטן
  • אפשר להחליף את חזה העוף בפרגית, אם כי לטעמי זה טעים יותר עם חזה עוף
  • אם רוצים מנה חרפרפה, אפשר להוסיף לרוטב גם צ'ילי פרוס או קצוץ

 

Share:
  • 9910
  • 2
  • 2

2 thoughts on “עוף באננס של ין ינג”

  1. וואו נראה מדהים, הולכת לנסות. פעם מישהו לימד אותי שקוביות חזה עוף רכות בהתאם לכיוון שחותכים אותן (נגד או בכיוון בסיבים) מכירה את זה?? אגדה אורבנית? אני פשוט לא זוכרת מה הכוון הנכון לפי האגדה 🙂

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *