עוגת תפוחים בחושה מושלמת
צילום: שי נייבורג

למה דווקא עוגת תפוחים בחושה עם קרמבל?

כשמדובר בעוגות תפוחים, לרוב אני מכינה פאי תפוחים הולנדי. כידוע אני נשואה להולנדי שפאי תפוחים הולנדי (מבצק פריך ולא חלילה מבצק עלים) חביב עליו במיוחד, ועושה לו טעם של בית.

לארועים חגיגיים יש לי גם מתכון מנצח של ברד פודינג תפוח בדבש.

אבל מה לעשות שלפעמים כל מה שבא לי זו עוגת תפוחים בחושה עם קרמבל – עוגה בחושה לחה ומתפוררת בפה עם תפוחים וקינמון וקצת קרנץ' של קראמבל מלמעלה? עוגה כזו שעושה ריח בכל הבית, שטעימה עם הקפה, ומתאימה לכל שעה ביום, לכל עונה בשנה ולכל אירוע.

אז כזו בדיוק העוגה הזו.

נכון שלכאורה יש פה שלושה אלמנטים, אבל אל תתבלבלו, העוגה הזו פשוטה להכנה ותמיד תמיד מצליחה.

תראו, אני חייבת לומר את האמת. לא המצאתי את הגלגל עם העוגה הזו. כולה עוגה בחושה, כולה תפוחים מקורמלים, כולה קצת קרמבל מלמעלה…. אבל הפשטות והדיוק הם מה שעושים את העוגה הזו לכל כך כייפית – עוגה עסיסית ונימוחה, עם תפוחים רכים ומקורמלים מתקתקים חמצמצים ומעל הכל קראנץ של פירורי קראמבל.

והריח? בחינם.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים לתפוחים:

4 תפוחים (אני אוהבת להשתמש בפינק אפל)

3 כפות מייפל אמיתי

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

מיץ וקליפה מגוררת מלימון 1

30 ג' חמאה

 

מצרכים לקראמבל:

100 גר חמאה

1/2 כוס קמח כוסמין

5 כפות סוכר חום

75 ג' פקאן טחון גס

4 כפות שיבולת שועל דקה

1/2 כפית קינמון

 

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס מייפל אמיתי

2 כפיות תמצית וניל

200 ג' חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון 1

2.5 כוסות קמח כוסמין

1.5 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

 

חמאה לשימון התבנית

סוכר וקינמון לבזיקה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים אותן לקוביות
  • במחבת שמים את קוביות התפוחים ומוסיפים את יתר המצרכים של התפוחים
  • מקרמלים את התפוחים כ10-15 דק
  • מכינים את הקראמבל: מכניסים את כל מרכיבי הקראמבל למעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית
  • מכינים את העוגה: שמים במעבד מזון את הביצים והסוכר ומקציפים כ 5 דקות
  • מוסיפים את המייפל, וניל, חמאה, שמנת חמוצה, מיץ וקליפה מלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לערבול קצר רק עד שהם נטמעים התערובת באופן אחיד
  • משמנים היטב תבנית קפיצית בקוטר 26, מפזרים בה סוכר וקינמון ומנערים את התבנית כך שהסוכר והקינמון יצפו את התחתית והדפנות
  • מערבבים את תערובת התפוחים לתוך בלילת העוגה
  • יוצקים את בלילת העוגה לתבנית
  • מפוררים את הקראמבל מעל העוגה באופן אחיד ככה שהוא מכסה את כל פני העוגה
  • אופים כ50-55 דק עד שקיסן הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *